HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘ. Καββαδάς: «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους…

Θ. Καββαδάς: «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 19 Μαρτίου 2020

Θανάσης Καββαδάς: «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους – Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μόνο η αρχή»

Έπειτα από την ανακοίνωση των μέτρων για ενίσχυση της οικονομίας, της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας από τους αρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας κ.Αθανάσιος Καββαδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κοινός μας στόχος είναι να βγούμε από αυτή την περιπέτεια υγιείς και με την οικονομία να έχει υποστεί τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η οικονομία, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες μια παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Η δική μας ευθύνη είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να στηρίξουμε την οικονομία, να μην διαλυθεί ο παραγωγικός και κοινωνικός ιστός. Η κυβέρνηση πήρε τα πρώτα στοχευμένα μέτρα που περιλαμβάνουν:

Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για 4 μήνες των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και των δόσεων για ρυθμίσεις προηγούμενων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χρηματοδότηση, μέσα στον Απρίλιο, των επιχειρήσεων με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Δημιουργία εγγυοδοτικού μηχανισμού για χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έως 3 δισ. ευρώ, καθώς και για δάνεια επενδυτικού σκοπού που θα φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Αποζημίωση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 800 ευρώ στους εργαζόμενους και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Ενίσχυση 800 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται.

Απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή του Κράτους.

Παράταση των επιδομάτων ανεργίας.

Μείωση κατά 40% του ενοικίου που καταβάλλουν επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους.
Αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων από τις τράπεζες έως τον Σεπτέμβριο, για τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια.

Άμεση αποπληρωμή από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ύψους έως 30.000 ευρώ.

Τα μέτρα αυτά είναι μερικά μόνο από όσα εξαγγέλθηκαν και είναι μόνο η αρχή. Τους επόμενους μήνες, ο αγώνας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας, σε όλα τα μέτωπα, θα είναι σκληρός και αποφασιστικός – και θα είναι νικηφόρος.

Θα ακολουθήσουν νέα μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού και η Κυβέρνηση θα παραμείνει σε εγρήγορση ώστε το κράτος να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη που προκύπτει, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.»

Προηγουμενο αρθρο
Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα -Εως τέλος Απριλίου
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου με την διαδικασία «δια περιφοράς»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.