HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΙΘ’ Συμπόσιο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

ΙΘ’ Συμπόσιο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

ΙΘ’ Συμπόσιο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών
Πνευματική Διημερίδα

Είχα την τύχη και συνάμα τη χαρά να βρεθώ στη Λευκάδα το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και να παρακολουθήσω το ΙΘ’ Συμπόσιο, που για πολλά χρόνια οργανώνει στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών. Και κάποια άλλη χρονιά , δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε, ήμουν παρούσα.

Φέτος έμεινα ενθουσιασμένη από την επίκαιρη θεματολογία, γιορτάζονται στα Επτάνησα τα εκατό πενήντα χρόνια της Ένωσης, και την προσπάθεια των υπευθύνων να καταδείξουν τη διαμόρφωση του παρελθόντος το διάστημα 17ος-20ος αιώνα,ς κάνοντας πολλές και χρήσιμες “αναστοχαστικές προσεγγίσεις”

Η διημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του οικοδεσπότη Δημάρχου και την ανάπτυξη της θεματικής του συμποσίου από τον πρόεδρο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών.

Οι ομιλητές, ειδικοί στις προσεγγίσεις τους, καθηγητές Πανεπιστημίων, ανέπτυξαν τα θέματά τους με γλαφυρότητα και κατανόηση και οι ακροατές αποχώρησαν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν.

Πριν κλείσω το μικρό μου σημείωμα θα ήθελα να αναφερθώ στη θαυμάσια, και άξια για μίμηση, ενέργεια του Πέτρου ΑΡΓΥΡΗ, για την καθιέρωση του ετήσιου βραβείου στον πρώτο μαθητή που αποφοιτά από τα Λύκεια της πόλης, να συγχαρώ τη συμπαθητική μαθήτρια Νεφέλη που βραβεύτηκε και να σημειώσω ότι τέτοιες πράξεις δημιουργούν πνευματική άμιλλα, απαραίτητο στοιχείο προόδου.-

Κατερίνα Αντιμαχίτη

DSC02037

Προηγουμενο αρθρο
Ο σεισμός της Λευκάδας στις 14 Αυγούστου 2003 σε άρθρο του BBC
Επομενο αρθρο
Το Σάββατο 23 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.