HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΙωάννης Κωτσιάς ο νεαρός σεφ που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στην Λευκάδα

Ιωάννης Κωτσιάς ο νεαρός σεφ που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στην Λευκάδα

Αν και παρά το νεαρό της ηλικίας του η μακροχρόνια ενασχόληση του με την γαστρονομία τον καθιστά έναν έμπειρο και καταξιωμένο Chef.

Η αγάπη και η αφοσίωση σε αυτό που κάνει έχει ως αποτέλεσμα το SEA SIDΕ στο Γένι Λευκάδας να βρίσκεται στην πρώτη θέση κριτικών και προτιμήσεων στην Λευκάδα…

Υποσχόμενος ότι και φέτος αυτός και η ομάδα του θα ανεβάσουν ακόμα παραπάνω το επίπεδο.
Ένα δείπνο στο Sea Side θα σας ταξιδέψει σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ με τις γεύσεις και τα αρώματα αλλά με μία διαφορετική πινελιά!

Mιλφείγ με μούς, γιαούρτι και άγρια φρούτα

-Ποιά είναι η αρχή της ενασχόλησης σου?

Ξεκίνησα το 2003 όταν πήγα στην σχολή (Σ.Τ.Ε Ρόδου), στην αρχή το θεωρούσα ένα απλό επάγγελμα αλλά αργότερα μπήκε το μικρόβιο της δημιουργίας και αγάπης, τότε κατάλαβα ότι πρέπει να προσπαθήσω να καταξιωθώ.

-Ποιοί είναι οι Μάγειρες που σε επηρέασαν?

Σίγουρα ο πρώτος μου Chef Νίκος Ζέρβας που μου έδωσε αρκετές ευκαιρίες να μπω δυναμικά στην κουζίνα, Αργότερα από τον Chef Κώστα Αρέσενη πήρα αρκετά θετικά πράγματα.
Ο Chef Θοδωρής Ταρσούλης μου έδωσε την δυνατότητα να ανακαλύψω τις δυνατότητες μου στην μαγειρική. Φυσικά να αναφέρω τον Chef Παναγιώτη Μπουντούβα που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ.

-Η φιλοσοφία της κουζίνας σου?

Η φιλοσοφία μου είναι απλά η καλή ποιότητα της πρώτης ύλης, η φαντασία και το πάθος για αυτό που δημιουργώ. Γενικά η κουζίνα μου βασίζεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ αλλά με μια διαφορετική ματιά και αντίληψη.

Χοιρινό φιλέτο με σως μανταρίνι

-Που εργάστηκες μέχρι τώρα?
Έχω εργαστεί στην Κω, στην Κέρκυρα, στο Πόρτο Χέλι, στην Σκιάθο και αρκετά στην Αθήνα.. Μέχρι που ήρθα εδώ που βρίσκομαι στην 3η μου χρονιά.

-Η νέα γενιά των Chef?

Ποιό παλιά πιστεύω ότι ήταν ποιό απλά και εύκολα για τους Chef. Τώρα η νέα γενιά πρέπει να εξελίσσεται κάθε μέρα να δοκιμάζουν νέα υλικά, καινούργιες τεχνικές και το επάγγελμα επίσης έχει διαφημιστεί αρκετά μιας και κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιοι μάγειρες, οπότε για να καταξιωθείς πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά πολύ.

– Η τοπικότητα σε απασχολεί?

Εννοείται ο κάθε τόπος πρέπει να προβάλλει τα προϊόντα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, «είναι σαν την ταυτότητα του» Η Γαστρονομική κουλτούρα του κάθε τόπου.

-Η γαστρονομία στην Λευκάδα?

Αν και δεν είμαι αρκετά εδώ, πιστεύω ότι έχει ανέβει αρκετά επίπεδα και πρέπει να ανέβουμε ακόμη παραπάνω… Γιατί όχι να γίνουμε ένας ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ για όλους!

-Οι Κριτικές σου είναι αρκετά καλές, Πιστεύεις ότι θα συνεχιστεί και φέτος?

Το Sea Side και ο Κ. Κωνσταντίνος Καββαδάς μας δίνει την ελευθερία να δουλεύουμε τα υλικά και την ποιότητα που θέλουμε, οπότε στο χέρι μας είναι να εξελιχθούμε και να μείνουμε σε ένα υψηλό επίπεδο.

-Ποιά είναι τα μαγειρικά σου όνειρα?

Να καταφέρω κάποια στιγμή να έχω ένα δικό μου εστιατόριο, με δικές μου πρώτες ύλες και δημιουργίες.

-Ποιά είναι η επιθυμία της ζωής σου?
Θα μπορούσα να πω ότι η καλύτερη επιθυμία μου, θα είναι να έχω μια όμορφη οικογένεια!

(Το κείμενο και οι εικόνες μας στάλθηκαν από τον κ. Ιωάννη Κωτσιά)

Προηγουμενο αρθρο
Ο Άγιος Δονάτος επίσκοπος Λευκάδος (283-303 μ.Χ.)
Επομενο αρθρο
Το αμαρτωλό μας νησί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.