HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙόνια Οδός: Στις 21 Δεκεμβρίου παραδίδεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Ιόνια Οδός: Στις 21 Δεκεμβρίου παραδίδεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Σε πολύ λίγες μέρες ένα σημαντικό γεγονός αλλάζει το ρου της ιστορίας στην πόλη της Αμφιλοχίας. Η καθημερινότητα, οι συνήθειες, ο τρόπος ζωής, η οικονομία της περιοχής αλλάζουν αισιόδοξα σε νέα κατεύθυνση, με μέλλον και προοπτική.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι θόρυβοι και το καυσαέριο από τα βαριά οχήματα, σε πρώτη φάση, θα αποτελούν παρελθόν. Οι τελευταίες πινελιές που αφορούν στη ρύθμιση της σηματοδότησης και φωτισμού, στα 25 χιλιόμετρα της παράκαμψης, ολοκληρώνονται.

Μέχρι την Τετάρτη το πρωί 21 Δεκεμβρίου (ίσως και 2 μέρες νωρίτερα) οι μπάρες ανοίγουν και η πόλη της Αμφιλοχίας παίρνει ανάσα, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας θα είναι πλέον πραγματικότητα.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών «Φωτεινός»
Επομενο αρθρο
Συνάντηση βουλευτή Θανάση Καββαδά με το προεδρείο της Ελληνοκινεζικής ένωσης

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    21 Δεκεμβρίου 2016 at 09:10 — Απάντηση

    Το τμήμα του Εθνικού Δρόμου Κιάτο – Κόρινθο ή και στην αντίθετη κατεύθυνση Κόρινθο -Κιάτο , για την ποιότητα κύλησης του αυτοκινήτου και την ηρεμία ταξιδιού που απαιτείται δεν είναι πρέπον.
    Ιδιαίτερα στην κατεύθυνση από Κιατο προς Κόρινθο η μικροκλίσεις στον διαμήκη άξονα σε συνδυασμό με τις επικλίσεις στον εγκάρσιο άξονα της χάραξης δημιουργούν ανασφάλεια στην οδήγηση.
    Στο τμήμα αυτό το αυτοκίνητο – και με οποιαδήποτε ταχύτητα- δείχνει να είναι πάνω στον δρόμο και όχι μέσα στην Εθνική οδό. Αλλοιώνοντας έτσι τα αναγκαία χαρακτηριστικά για την οδήγηση, που πρέπει να έχει κατά νού ο οδηγός για την κυκλοφορία σε ταχεία Εθνική οδό.
    Αλλέως η μορφή του δρόμου δεν υποστηρίζεται όσο πρέπει απ την λειτουργική του.
    Για τον οδηγό απαιτείται προσαρμογή της μέσης ταχύτητας του , ως για Εθνική οδό.
    Το Ελληνικό ” πλατιά” διαδεδομένο και βιωμένο δόγμα για την αυτοκίνηση παραμένει.:
    ”Αυτός είναι ο δρόμος και με αυτόν έχει να κάνει ο οδηγός”.
    Οι απαιτήσεις : ”για τον δρόμο που θα υποστηρίζει τον οδηγό του αυτοκινήτου”, για το τμήμα αυτό της Εθνικής Οδού, αφήνονται προς συζήτησιν.!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.