HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚάθε φορά που κοιτώ αυτή την εικόνα…

Κάθε φορά που κοιτώ αυτή την εικόνα…

Άνθρωποι – Δέντρα

54364-119321

Κάθε φορά που κοιτώ αυτή την εικόνα δεν ξέρω αλλά μου έρχεται στο μυαλό ο Άνθρωπος ελέφαντας το περίφημο φιλμ του Lynch.

Μπορεί να μην είμαστε εκείνο το «φρικιό» το φοβισμένο τέρας μα όλοι εμείς δε νιώθουμε το ίδιο φοβισμένοι, θυμωμένοι; Και όταν κοιτάζουμε το είδωλό μας στον καθρέφτη πόσοι τρομάζουμε με αυτό που αντικρίζουμε στα μάτια μας;

Είναι φόβος, αδυναμία, απελπισία, αγωνία για το μέλλον, άγχος για το παρόν; Μήπως, λοιπόν, γίναμε εμείς οι άνθρωποι-δέντρα που ζουν ενστικτωδώς όπως τα ζώα και τα φυτά; Άνθρωποι που θέλουμε να ριζώσουμε σε μια άλλη γη της επαγγελίας ή έστω σε ένα καινούριο έδαφος που δεν είναι σαθρό;

Άνθρωποι που θέλουμε να απλώσουμε τις «ρίζες» μας να ξεκουραστούν, να χαμογελάσουμε στον ήλιο, ν’ ακούσουμε τα πουλιά, να χαρούμε τις κουβέντες μεταξύ μας…Και φυσικά να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε δίχως δόλο και αντάλλαγμα. Απλά, φυσικά, ο ένας τον άλλο μακριά από τους δικτάτορες της ψυχής μας.

Ίσως είναι καιρός να κόψει ο καθένας τα σχοινιά της μαριονέτας του και να τολμήσει να ζήσει…

Τζούλια Σταματέλου

Προηγουμενο αρθρο
Νέο Δ. Σ. στην Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ Α.Ε)
Επομενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες Κέντρου Νεότητας Ι. Μ. Λευκάδος & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.