HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Κάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τέρμα η κοροϊδία της κυβέρνησης!
Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή επίθεση!
8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΑΗ ΜΗΝΑ 1030 π.μ

Υγειονομικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη απεργούμε γιατί έρχεται μεγάλης κλίμακας επίθεση στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικός νόμος).
Θέλουν να σαρώσουν τα πάντα, να μην μείνει τίποτα όρθιο.
Κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγάλο κεφάλαιο, μετά την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, και το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαού μας ετοιμάζονται για νέα επέλαση ενάντια σε κάθε μας δικαίωμα.
Με πρόσχημα τη δεύτερη αξιολόγηση φέρνουν και άλλο οδοστρωτήρα μέτρων!
Κανείς να μην ξεγελαστεί από την εικόνα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ που επιχειρούν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί να φτιάξουν. Τέτοιες είδους «παραστάσεις» τις έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν και γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει.
Η διαπραγμάτευση δεν αφορά το λαό μας. Γίνεται για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και στη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας φέρνει την κόλαση και τη λεηλασία.

Στο στόχο της νέας επίθεσης βρίσκονται :
Νέα μείωση στον κατώτερο μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Εδραιώνει και επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη δουλειά-λάστιχο με μισθούς 100 και 200 ευρώ.
Απελευθέρωση των απολύσεων ώστε η εργοδοσία να απολύει & να προσλαμβάνει όποτε θέλει & με τους μισθούς που θέλει, για όλο και μεγαλύτερο κέρδος.
Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, άρα περισσότερη μείωση μισθών.
Νέα μείωση στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.
Μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους, από τα 8.600€ στα 5.000€.
Συζητάνε, ακόμα και το να δώσουν το δικαίωμα στους εργοδότες ν’ απαντούν με Λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση ξέρει ότι σπέρνει ανέμους & ότι σύντομα θα θερίσει θύελλες, γι αυτό & δεν της φτάνει ο μηχανισμός του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλει νέο συνδικαλιστικό νόμο για να περιορίσει και απαγορεύσει και άλλο την συνδικαλιστική δράση.
Μας θέλουν υποτακτικούς και συμβιβασμένους! Να τσακίζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και μείς να τους λέμε και ευχαριστώ.
Να μην περάσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός με την χαμοζωή και την ανέχεια!
Αναφορικά με τον κλάδο, χιλιάδες οι κενές θέσεις στην υγεία. Ξεπερνούν τις 30.000. Μόνιμες προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε, την ίδια ώρα που συνταξιοδοτούνται αθρόα υγειονομικοί. Στέγνωσαν τα νοσοκομεία από χρηματοδότηση. Καλπάζουν οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας, παραμένουν και αυξάνουν οι πληρωμές των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία ενώ επιδοτείτε ποικιλοτρόπως ο ιδιωτικός τομέας.
Ετοιμάζουν νέα οργανογράμματα στα νοσοκομεία με κατάργηση εκατοντάδων οργανικών θέσεων. Υψώνουν τείχη στη πρόσβαση των ασθενών σε γιατρούς ειδικοτήτων με το νέο νομοσχέδιο για τη πρωτοβάθμια υγεία που ετοιμάζουν. Αξιολογούν δομές και νοσοκομεία με χρηματοοικονομικά εργαλεία βγαλμένα από τα κιτάπια της ΕΕ ώστε να τα προσαρμόσουν στα νέα δεδομένα της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, του νοσοκομείου της αγοράς.
Φέρνουν τιμωρητική αξιολόγηση στο δημόσιο που οδηγεί σε απολύσεις. Μας θέλουν διασπασμένους, φοβισμένους, πειθήνιους, να μην διεκδικούμε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς μας.
Διαπραγματεύονται τόσο “σκληρά’’ για τα Εργασιακά, όπου η νέα υπουργός Εργασίας βρήκε χρόνο για να περάσει τροπολογία για την πλήρη απελευθέρωση και ενδυνάμωση της δράσης των ιδιωτικών δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.
Για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους δεν διστάζουν να εμπλέξουν και τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου.
Ήρθε η ώρα να βάλλουμε την δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις! Να γράψουμε το δικό μας τέλος στην λεηλασία της ζωής μας!
Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας παντού!

Α Απαιτούμε:

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – ΑΜΕΣΗ κάλυψη των απωλειών.
Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα.
Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 1000 π.μ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Μυστικά για γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες
Επομενο αρθρο
Η Χορωδία του Ορφέα στο 3ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.