HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου σε συλλαλητήριο

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου σε συλλαλητήριο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 21 ΦΛΕΒΑΡΗ στον ΑΗ-ΜΗΝΑ 6.30 μ.μ
Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας

Δε δεχόμαστε να θυσιάζουμε τα δικαιώματα μας και την υγεία του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση, υπηρετώντας τις επιδιώξεις της Ε.Ε, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων, ετοιμάζεται να μας σερβίρει νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα σφίξουν και άλλο το ζωνάρι της εργατικής- λαϊκής οικογένειας. Νέες μειώσεις στις πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς, νέα φοροληστεία με μείωση του αφορολόγητου, και νέες συμφωνίες- μνημόνια για μετά το 2018.

Παγίωση δηλαδή της φτώχιας και της χρεωκοπίας του λαού, για να βγουν αλώβητοι από την κρίση τους, τα παράσιτα οι εκμεταλλευτές των εργαζομένων, που θησαύριζαν στην περίοδο της ανάπτυξης και συνεχίζουν ακόμη και τώρα να θησαυρίζουν .
Στην υγεία οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις με σκοπό την μείωση του κόστους συνεχίζονται, με τους νέους οργανισμούς στα νοσοκομεία να είναι προ των πυλών όπου ανοίγει ο δρόμος για συγχωνεύσεις- καταργήσεις υπηρεσιών, τμημάτων ακόμη και νοσοκομείων. Χαρακτηριστική η δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας: «Χρειάζεται νοσοκομείο στη Λευκάδα;» Την ίδια ώρα απλήρωτοι παραμένουν πολλοί συνάδελφοι που δουλεύουν στα εργολαβικά συνεργεία ή με τις επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις έργου χωρίς δικαιώματα. Φυσικά κανένας λόγος δεν γίνεται για την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ούτε για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των υγειονομικών που πρέπει να εφαρμόζονται. Όλη αυτή η άθλια κατάσταση που βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς οφείλεται στο γεγονός ότι η υγεία του λαού αντιμετωπίζεται ως «κόστος» που πρέπει να μειωθεί, ώστε να περισσεύουν χρήματα στο κράτος, για να δίνονται με προκλητικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφαλαίο.

Τα θέλουν όλα και το λένε ωμά!!!

Γι’ αυτό και ότι αξίωναν και αξιώνουν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, ότι έγραφαν στα εγχειρίδια τους ,τα περιλαμβάνουν στα μνημόνια και γίνονται αντιλαϊκοί νόμοι. Γι’ αυτό και στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο αναφέρουν με κυνικότητα πως «χρειαζόμαστε ένα “Ελληνικό Μνημόνιο Plus”, που θα ξεπερνάει το manual (εγχειρίδιο) των δανειστών» δηλαδή σε απλά ελληνικά «ένα μνημόνιο διαρκείας»!!!

Να μην περάσουν τα ψέματα οι αυταπάτες, οι εκβιασμοί και οι απειλές!!!

Να αξιοποιηθεί η πείρα του προηγούμενου διαστήματος

Η «ανάπτυξή τους» και η «έξοδος στις αγορές» δεν έχουν καμιά σχέση με τη βελτίωση των όρων ζωής του λαού μας. Δεν θα αυξηθούν ούτε οι μισθοί, ούτε οι συντάξεις, δεν θα καταργηθούν τα χαράτσια, δεν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και στα σχολεία, δεν θα γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, στη παιδεία στις κοινωνικές δομές. Αντίθετα θα παγιωθούν και θα επεκταθούν οι ελαστικές πάμφθηνες μορφές απασχόλησης, θα συντριβούν τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, , θα μεγαλώσει και θα παγιωθεί η φτώχια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Αδράνεια, η απογοήτευση, η παραίτηση και η μοιρολατρία ρίχνει νερό στις μυλόπετρες της σύνθλιψης κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος που κατακτήθηκε με αίμα και νεκρούς. Αποθρασύνει τους εκμεταλλευτές μας και θα ζητούν συνεχώς νέο αίμα. Οφείλουμε στα παιδιά μας, στις νέες γενιές να αντισταθούμε, να βάλουμε φρένο σε αυτούς που ζουν από την εκμετάλλευση μας , να οργανωθούμε κάνοντας τη δική μας κοινωνική συμμαχία με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία και να αντεπιτεθούμε, απαιτώντας
Δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας –τον 21ο αιώνα,τις ανάγκες μας!

ΤΟ Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα καρναβαλίζεται
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.