HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας στην απεργία

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας στην απεργία

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 12ης Νοέμβρη

Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά.

Έχουν ακριβή στόχο τους δανειστές, τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΕΕ, που παρά το Βατερλώ της οικονομικής πολιτικής της, επιμένει και επαυξάνει. Έχουν στο στόχο τους την ελληνική εργοδοσία, που έχει επωφεληθεί από την πολιτική της τρόικας, η οποία εκθεμελιώνει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, θεσμούς που για να ανακτηθούν ξανά θα χρειαστούν σκληροί αγώνες.

Ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στις αγωνιστικές προσπάθειες των εργαζομένων να εξουδετερώσουν την πολιτική της λιτότητας.
Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα έχουν έρθει αντιμέτωποι με μαζικές περικοπές στους μισθούς, μείωση των θέσεων εργασίας ενώ οι συνθήκες εργασίας έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά.

Διεκδικούν τα θεμελιώδη δικαιώματά στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους, διατήρηση των 100 δόσεων, το χρέος και πολλά άλλα ακόμη ζωτικής σημασίας ζητήματα.

Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα.

Όσο πιο επιτυχημένη είναι η απεργία, όσο δυναμικότερη η πορεία, τόσο μεγαλύτερη δύναμη αποκτούν οι διαπραγματευτές μας.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

11/11/2015 ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Tο Καρνάγιο, πρωί πρωί, ξημερώνοντας
Επομενο αρθρο
Κατάληψη στο Μαξίμου από τον Αλ. Τσίπρα – Ζητάει παραίτηση του Πρωθυπουργού!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.