HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚάποιες επισημάνσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Κάποιες επισημάνσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Κάποιες επισημάνσεις για θέματα που θίχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (5/10), στη διαδικασία των ερωτήσεων και τοποθετήσεων, πριν δηλαδή από τη συζήτηση των θεμάτων που είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη.

Η εικόνα της πόλης μας

Ο κ. Μαργέλης σε τοποθέτησή του τόνισε ότι η εικόνα που δίνει η πόλη μας τους καλοκαιρινούς μήνες και προς του δημότες και προς τους ξένους, είναι αυτή μιας άναρχης και αφιλόξενης πόλης. Πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά η εικόνα και η αισθητική που δίνει η πόλη μας, τόνισε. Καμιά πόλη, σε όλα τα μέρη του κόσμου και στην Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανόνες. Είναι απαράδεκτη κατάσταση ανέφερε π.χ. να υπάρχουν στην είσοδο της πόλης από τις 25 Σεπτεμβρίου –είναι ακόμα τουριστική σαιζόν- λαμαρίνες. Πρέπει να κάνουμε διορθωτικές παρεμβάσεις στο μέλλον, ώστε να μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να κάνει τις δράσεις του χωρίς όμως να θίγεται η αισθητική της πόλης. Το θέμα της αισθητικής, της εικόνας της πόλης πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.

Αυτή η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έτυχε πλήρους απαξίωσης. Κανένας από τους παριστάμενους της παράταξης που διοικεί το δήμο, δεν μπήκε στον κόπο να αρθρώσει δυο κουβέντες. Να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Λυπηρό, οι αιρετοί μας δεν είχαν ένα λόγο να πούνε για την εικόνα της πόλης. Ένα θέμα που τέθηκε τελείως θεωρητικά, δεν χρειαζόταν προετοιμασία, ούτε επρόκειτο να παρθεί κάποια απόφαση.

(Να αναφέρουμε ότι από τη συνεδρίαση της Δευτέρας απουσίαζε ο Δήμαρχος, σύσσωμη η παράταξη του κ. Αραβανή «Μαζί για τη Λευκάδα μας», ο κ. Γληγόρης «Δίαυλος», ο κ. Κοντογεώργης και από την παράταξη του Δημάρχου, οι κ. Γαζής, Θερμός, Κούρτης.)

Η άμμος

Η κ. Εύα Κατωπόδη ρώτησε τι γίνεται με την Άμμο, γιατί μεταφέρεται στην Γυράπετρα και όχι στον Αη Γιάννη. Η λιγόλογη απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Νικητάκη ήταν, πως αφού δεν ήταν έτοιμες οι περιβαλλοντικές μελέτες, δεν υπήρχε άλλη λύση! [δες εδώ για την εξέλιξη της άμμου]

Τα ερωτήματα πάντως παραμένουν. Τον Οκτώβρη του 2014 ο Δήμαρχος δήλωνε στο Δημοτικό συμβούλιο πως με τις ακτομηχανικές μελέτες που θα συνταχτούν, η νέα άμμος που θα εξορυχθεί, θα μεταφερθεί κατευθείαν στις διαβρωμένες ακτές. Τον Μάρτιο του 2015, σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου για την τύχη των μελετών, απάντησε πως έχουν «σκαλώσει» στην αποκεντρωμένη διοίκηση, που ζητά επί πλέον περιβαλλοντικές μελέτες. Από τον Μάρτη του 2015 μέχρι τώρα έχουν περάσει 6 μήνες!!
Πάντως με τούτα και με κείνα, μπροστά στα μάτια μας έχει αμέσως  δημιουργηθεί ένα μεγάλο «έργο» για το μέλλον. «Μεταφορά άμμου στις διαβρωμένες ακτές»!

Η φωτιά στη χωματερή

Για τη φωτιά στη χωματερή που συνεχίζει κάθε τόσο να καίει [δες εδώ], ρώτησε η κ. Σταματέλου. Η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Βλάχου ήταν, πως παρά την επιχωμάτωση εμφανίζεται κατά διαστήματα καπνός, απόδειξη ότι υπάρχουν εστίες φωτιάς στο εσωτερικό, που καίνε. Γίνονται συνεχείς επιχωματώσεις. Ο κ. Σέρβος που πήρε το λόγο στη συνέχεια, είπε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία! Για να προσθέσει πως η μόνη λύση είναι η επιχωμάτωση, μέχρι να γίνει η νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων!

Προσωπικά πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο και μάλιστα άμεσα. Θα μπορούσε ο Δήμος να καλέσει κάποιο ειδικό επιστήμονα να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων που ζουν στην περιοχή. Αν και όταν φυσάει, η μυρωδιά διασκορπίζεται σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Η ανακύκλωση

Για το θέμα του απορριμματοφόρου, που την περασμένη εβδομάδα στην Καρυά άδειασε τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με τα σκουπίδια, [δες εδώ] ο κ. Στάθης Βλάχος δήλωσε πως ήταν ένα ατυχές περιστατικό! Έγινε για να μην ξεχειλίσει ο κάδος μέχρι την επόμενη φορά! Η ανακύκλωση δήλωσε, λειτουργεί σε γενικές γραμμές και σύντομα θα παραλάβει ο Δήμος και νέο όχημα.

Φωτογραφία αρχείου.

Προηγουμενο αρθρο
Στους προορισμούς της γερμανικής Alltours και η Λευκάδα
Επομενο αρθρο
ΤΑΟΛ: Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση οινοποιείου στο Κάστρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.