HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚέντρο Πρόληψης: Υλοποιήθηκαν 9 βραχείες παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία

Κέντρο Πρόληψης: Υλοποιήθηκαν 9 βραχείες παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης με ομάδα-στόχο τους μαθητές της Α’/θμιας Εκπ/σης, υλοποιήθηκαν 9 βραχείες παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία του Δήμου Λευκάδας.

Στόχος μας ήταν να εμπλέξουμε τους μικρούς μαθητές σε μια ενεργητική διαδικασία μάθησης της ίδιας τους της προσωπικότητας, χρησιμοποιώντας ως μέσο παραμύθια με παιδαγωγικά και ουσιαστικά μηνύματα.

Με αφορμή ένα συγκεκριμένο παραμύθι κάθε φορά τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν θέματα αυτογνωσίας, φιλίας, διαφορετικότητας, φόβων ή/και άλλων έντονων συναισθημάτων.
Μαζί, λοιπόν, με την ευχαρίστηση της ανάγνωσης των παραμυθιών, δόθηκε ο χώρος στα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα και από την άλλη –με βάση την ενθάρρυνση- να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση μιας πιο δημιουργικής συνεργασίας μέσα στην τάξη.

Τα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στη δράση μας ήταν: 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Λευκάδας, 6ο νηπιαγωγείο Λευκάδας, 7ο νηπιαγωγείο Λευκάδας, 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Νυδριού και το Νηπιαγωγείο Βλυχού.

Τις παρεμβάσεις οργάνωσαν και υλοποίησαν από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, η κα Βασιλική Κατωπόδη, ο κ. Νικόλαος Ροντογιάννης και η κα Σοφία Ασπρογέρακα – Αργύρη.

Ευχαριστούμε θερμά τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων καθώς και τις νηπιαγωγούς για την άψογη συνεργασία, καθώς και τη φιλοξενία που μας παρείχαν στα σχολεία τους.

Κέντρο Πρόληψης

Προηγουμενο αρθρο
Στο Σύβρο μια φορά ... το 1972
Επομενο αρθρο
Το σεμινάριο Ναυαγοσωστικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.