HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚέφι, χορός και τραγούδι στον αποκριάτικο χορό της Νέας Χορωδίας

Κέφι, χορός και τραγούδι στον αποκριάτικο χορό της Νέας Χορωδίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος χορός του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας», στο art center «Πάνθεον».

Κεντρικό θέμα του χορού ήταν ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές γέλιου και χαράς. Με αυτές τις ταινίες μεγάλωσαν περίπου τρεις γενιές και μέχρι σήμερα δεν χορταίνουμε να τις βλέπουμε ξανά και ξανά. Αξεπέραστοι ηθοποιοί που με το αστείρευτο ταλέντο τους ερμήνευσαν μοναδικά ρόλους της καθημερινότητας που αγγίζουν την ψυχή μας.

Η διακόσμηση του χώρου ήταν εμπνευσμένη από κινηματογραφικές σκηνές με ηθοποιούς καθώς και από τις σημαντικότερες ατάκες που ακούστηκαν στις πιο δημοφιλείς ταινίες.

Θέλοντας να θυμηθούμε κάποιες από αυτές τις χαρακτηριστικές στιγμές του ελληνικού σινεμά που άφησαν εποχή, μέλη του Ομίλου μας παρουσίασαν θεατρικά σκετς από τις ταινίες: «Της κακομοίρας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο, «Τρελός, παλαβός και Βέγγος», «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο» με τους Μίμη Φωτόπουλο, Βασίλη Αυλωνίτη και τις τσιγγάνες τους, «Ο ατσίδας» με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο και το τραγούδι «Με κυνηγούν τ’ αδέλφια σου» από τον Μανώλη Χιώτη και την Μαίρη Λίντα, «Μια κυρία στα μπουζούκια» με την Μαίρη Χρονοπούλου και τον Φαίδωνα Γεωργίτση, «Αχ αυτή η γυναίκα μου» με την Σαπφώ Νοταρά, οι «Θαλασσιές οι χάντρες» με την Ζωή Λάσκαρη και τα κορίτσια της ορχήστρας της να τραγουδούν το “Crazy girl”, «Η ωραία των Αθηνών» με την Γεωργία Βασιλειάδου, τον Μίμη Φωτόπουλο και την Σπεράντζα Βρανά να τραγουδά «Αυτό το μάμπο».

Ο κόσμος που είχε γεμίσει την αίθουσα ενθουσιάστηκε από τις παραπάνω ερμηνείες και χειροκρότησε θερμά τις ερασιτεχνικές προσπάθειες των μελών μας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέχεια ανέλαβαν οι καλεσμένοι μας οι οποίοι έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ χορού και ξέφρενης διασκέδασης.

Κέφι, χορός και τραγούδι κυριάρχησαν όλη την βραδιά υπό τους ήχους της εξαίρετης ορχήστρας που αποτελούνταν κυρίως από Λευκαδίτες μουσικούς.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:

• σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου μας που παρευρέθηκαν στον Αποκριάτικο χορό μας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη και την στήριξή τους στην Νέα Χορωδία Λευκάδας.
• στους δωροθέτες για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς.
• στην μαέστρο μας κ. Μαρία-Κυριακή Αραβανή για την καλλιτεχνική-σκηνοθετική επιμέλεια και τον συντονισμό όλων των συντελεστών των θεατρικών σκετς που απογείωσαν την αποκριάτικη βραδιά.
• στους εθελοντές-μέλη της Νέας Χορωδίας που πρωταγωνίστησαν στα σκετς για την απαράμιλλη διάθεση που έδειξαν τόσο στις πρόβες όσο και στην κύρια εμφάνισή τους και οι οποίοι κέρδισαν δικαίως το χειροκρότημα του κόσμου.
• στα τοπικά Μ.Μ.Ε. που πρόβαλλαν και κάλυψαν τον χορό μας.
• στον κ. Τάκη Κατωπόδη (Μουσείο φωνογράφου) για την ευγενική παραχώρηση δύο φωνόγραφων για την διακόσμηση του χώρου και τις ανάγκες των σκετς.
• στο τυπογραφείο «Typocenter» – Γερ. Βεργίνης για την χορηγία του.
• στην Δ/νση και το προσωπικό του art center «Πάνθεον» για την άψογη εξυπηρέτηση.
• σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην επιτυχία του Αποκριάτικου χορού μας.

Και όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, στην Νέα Χορωδία Λευκάδας «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!!!».

Το Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Αποφάσεις 5ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Με την γυναικεία ομάδα του Πανλευκάδιου στην Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.