HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚαθαρίστηκε ο περιβάλλων χώρος του Κάστρου

Καθαρίστηκε ο περιβάλλων χώρος του Κάστρου

Σχεδόν ολοκληρώθηκε μέχρι αυτή τη στιγμή 11:00 π.μ, ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου, καθώς και του δρόμου που οδηγεί στο καρνάγιο. Η σημερινή κινητοποίηση καθαρισμού εντάσσεται στα πλαίσια της εθελοντικής πρωτοβουλίας Let’s do it Greece. Η ομάδα του Κάστρου είχε επικεφαλής τους κυρίους Νικητάκη και Πολίτη. Η ποσότητα των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη.

Τώρα όσον αφορά τον καθαρισμό του χώρου που περιβάλει το Κάστρο, μάλλον πρέπει να παγιωθεί. Μεμονωμένες ενέργειες σαν τη σημερινή δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Η φροντίδα για το κάστρο τόσο στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο είναι ανύπαρκτη.

DSC_1229

Μεγαλύτερο και από το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι το χάλι που βρίσκεται ο χώρος. Έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο πλεούμενων και μηχανημάτων. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τους παρατημένους γερανούς και τις μισοβυθισμένες βάρκες. Αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα αρμοδίων.

Δεν μας τιμά καθόλου, ένα ιστορικό μνημείο, από τα σημαντικότερα του τόπου μας -βρίσκεται μάλιστα και στην είσοδο του νησιού- να δίνει αυτή την εικόνα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

Προηγουμενο αρθρο
Δόξα Λευκάδας – Μαχητές 74-57
Επομενο αρθρο
Ο Βασίλειος Παπαχρήστος νέος πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.