HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚαθαρίστηκε το λιμάνι της Λυγιάς

Καθαρίστηκε το λιμάνι της Λυγιάς

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου μέλη της ομάδας «Aegean Rebreath» η οποία υποστήριζεται   από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη  και αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, ξεκίνησε τον καθαρισμό του λιμανιού της Λυγιάς.

Η δράση της ομάδας  υποστηρίχτηκε από τον Δήμο Λευκάδας, την κοινότητα Κατούνας, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Λυγιάς-Κατούνας San Piero, το Lefkas Diving Center, την Λευκογαία, εθελοντές δύτες και ερασιτέχνες ψαράδες.  Εκτός από το λιμάνι της Λυγιάς η δράση περιλάμβανε -σύμφωνα με το πρόγραμμα- καθαρισμό της ξέρας στην περιοχή «Γέρακας» του κόλπου Αλεξάνδρου και βυθοσκόπηση του διαύλου Λευκάδας στο σημείο που γειτνιάζει με τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το μεσημέρι η… σοδιά ήταν πλούσια.

Υ.Γ. Άσχημο πράγμα η μνήμη, μόνο απογοήτευση μπορεί να προσφέρει… Ειδικά για το λιμάνι της Λυγιάς η σύγκριση με το παρελθόν είναι απογοητευτική. Τον Ιούλιο του 2014 είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση στο ίδιο σημείο. Η φωτογραφία που δημοσιεύσαμε τότε, ήταν καλλιτεχνική μεν, ικανή όμως να δείξει την κατάσταση. Μετά από 5 χρόνια τα ίδια και χειρότερα.

2014
Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια από τον Ορφέα για την απώλεια του Βαγγέλη Κατωπόδη (Ζαχαρή)
Επομενο αρθρο
Κλάπηκε ιστιοπλοϊκό από το Νυδρί - βρέθηκε στην Ιταλία

1 Σχόλιο

  1. αποστολος
    14 Οκτωβρίου 2019 at 10:47 — Απάντηση

    Το πληρέστερο ρεπορτάζ. Ολα τα άλλα ήταν λιανισμα του δημάρχου που πήγε….νά δει!! Γίά τίς γλάστρες δέν βγήκε. Έστειλε και..προκοψε..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.