HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚαι η Λευκάδα στις προτιμήσεις Κύπριων ταξιδιωτών

Και η Λευκάδα στις προτιμήσεις Κύπριων ταξιδιωτών

Με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τα τουριστικά γραφεία ξεκινάει όπως όλα δείχνουν η σεζόν, με τα ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί για την καλοκαιρινή σεζόν από Κύπρο, να υπολογίζονται στα 350.000.

Από τους προορισμούς που έχουν την τιμητική τους, η Ελλάδα

συγκεντρώνει τους περισσότερους ταξιδιώτες, ενώ μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα, τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό έφτασαν τις 523.000, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19%.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της StockWatch, η κατανάλωση συνεχίζει την ανοδική πορεία, ενώ οι νέες πτήσεις και οι σχετικά χαμηλές τιμές σε ορισμένους προορισμούς, αλλάζουν τα δεδομένα.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Ντίνου Κάκκουρα, ο οποίος σημειώνει ότι όπως κάθε χρόνο, η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων ταξιδεύει προς Ελλάδα σε πάρα πολλούς προορισμούς (νησιώτικους και μη).

«Καινούριους προορισμούς μπορούμε να πούμε την Πελοπόννησο αλλά και την Κω και την Κέρκυρα, που υπάρχουν πτήσεις μετά από λίγα χρόνια. Καινούργια πτήση υπάρχει και για Μαδρίτη. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι υπάρχουν καινούργιοι προορισμοί στην Άπω Ανατολή», δηλώνει.

Επιπλέον, εκφράζει αισιοδοξία ότι η αυξητική τάση θα συνεχιστεί. «Η αύξηση στα ταξίδια αναμένεται να συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες», σημειώνει.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της Honeywell Travel Μαίρη Σπύρου τονίζει ότι για φέτος, δημοφιλέστερος προορισμός παραμένουν τα ελληνικά νησιά, ενώ κάνει λόγο για νέους προορισμούς εντός Ελλάδας, όπως είναι η Καλαμάτα και η Πρέβεζα, όπου γίνεται συνδυασμός του πακέτου διακοπών με τα νησιά του Ιονίου, όπως η Λευκάδα, αλλά και περιοχές όπως τα Σύβοτα και η Πάργα.

Το ενδιαφέρον επίσης προσελκύουν και οι κρουαζιέρες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Πηγή: www.sigmalive.com

Προηγουμενο αρθρο
Κάθισμα: Εκεί που τα γαλαζοπράσινα νερά παίζουν με τη λευκή άμμο
Επομενο αρθρο
Οι βελτιώσεις στο Πόρτο Κατσίκι: Ναι μεν αλλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.