HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚαι στα πίσω-χωριά υπάρχουν βιβλιοθήκες

Και στα πίσω-χωριά υπάρχουν βιβλιοθήκες

Μουσείων και βιβλιοθηκών… συνέχεια.

Πολύ ενδιαφέρον για όλους του Λευκαδίτες και περισσότερο για τα νέα παιδιά, τους φιλομαθείς και τους επισκέπτες του νησιού μας το άρθρο Μουσεία και βιβλιοθήκες στη Λευκάδα του αγαπητού φίλου και εκλεκτού δημοσιογράφου Ηλία Γιωργάκη.

Ας μου επιτραπεί, συμπληρωματικά, να γνωρίσω στους αναγνώστες του άρθρου ότι στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Πέτρου λειτουργεί μια αξιόλογη βιβλιοθήκη, η οποία φιλοξενεί χιλιάδες βιβλία, εκλεκτών εκδόσεων από πολλά χρόνια. Η βιβλιοθήκη αυτή είναι ανοικτή κάθε απόγευμα και υπεύθυνος για τη λειτουργία της είναι ο κ. Ζώης Κων. Μαργέλης.

Και κάτι άλλο:

Ο αείμνηστος Γιώργος Φατούρος, που σ’ όλη του τη ζωή υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης πολλά λευκαδίτικα σωματεία και τα τελευταία του χρόνια υπήρξε ταμίας στην Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών δώρισε, πριν από κάποια χρόνια, στον τ. Δήμο Απολλωνίων περισσότερα από δύο χιλιάδες (2.000) βιβλία με την παράκληση να δημιουργηθεί στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και θάφτηκε Βιβλιοθήκη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρίστος Φ. Κατηφόρης, μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα. Θα παραχωρηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο η κατάλληλη αίθουσα για να γίνουν τα βιβλία προσιτά στους ενδιαφερομένους και το όνειρο του δωρητή πραγματικότητα.

Θ. Μελάς

Προηγουμενο αρθρο
Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί
Επομενο αρθρο
Το Αμπαλί στην Απόλπαινα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.