HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαλό ταξίδι Σοφία

Καλό ταξίδι Σοφία

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Λευκαδίτισσα ζωγράφος Σοφία Βλάχου -Πρωτόπαππα, σε ηλικία 65 ετών μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα το απόγευμα στα Γιάννενα.

Γεννήθηκε στη Λευκάδα και ζούσε στα Γιάννενα. Σπούδασε Χημικός και δίδαξε Χημεία για 28 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση. Στη ζωγραφική ήταν αυτοδίδακτη. Τη σπούδασε μόνη της, μελετώντας τους μεγάλους ζωγράφους, την Ιστορία της Τέχνης, τα νέα ρεύματα, τα υλικά, και κυρίως ασκούμενη. Πειραματιζόταν με διάφορα υλικά και τεχνικές. Αγαπούσε ιδιαίτερα τα παλιά ξύλα γιατί τα θεωρούσε φιλικά προς την ανθρώπινη φιγούρα. Πάλευε να εκφράσει τον πόνο, τη μοναξιά, τον έρωτα, την αγάπη, το όνειρο μέσα από το «βλέμμα».

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στην Πινακοθήκη Λευκαδίων ζωγράφων, στο Κοινοτικό κατάστημα Πωγωνιανής, Ιωαννίνων.

Η τελευταία της έκθεση στη Λευκάδα έγινε το 2016 με θέμα «Τα δέντρα που αντάμωσαν τη θάλασσα», στην αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Προηγουμενο αρθρο
Παλιές χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κάρτες
Επομενο αρθρο
Έφυγε η ζωγράφος των περιβολιών και των ελαιώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.