HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚατέπλευσε ρυμουλκούμενη η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας

Κατέπλευσε ρυμουλκούμενη η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας

Όπως ήδη γράψαμε, η επισκευή της πλωτής γέφυρας ολοκληρώθηκε και επέστρεψε στη θέση της.

Οι σημερινές φωτογραφίες και το σχόλιο που ακολουθεί είναι του Γιάννη Γιαννουλάτου.

«Η Γέφυρα όλο και πιο συχνά θα φεύγει για επισκευή. Κι αυτό γιατί 30 χρόνια τώρα εξυπηρετεί και στα επόμενα χρόνια θα αδυνατεί. Κάποτε θα είναι για παλιοσίδερα. Αν δεν βρεθεί τώρα μια λύση, αύριο θα είναι αργά.»

1

2

4

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική εκδήλωση του Ορφέα Festa Del Canale 3 – [Φωτο + video]
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων

3 Σχόλια

  1. RISE AGAINST
    26 Ιουλίου 2016 at 08:03 — Απάντηση

    Λυπάμαι πολύ για το σχόλιό σας. Το ότι υπάρχουν μόνο 3 χειριστές και 2 βοηθοί οι οποίοι εκτελούν χρέη χειριστή και εργάζονται όλο τον χρόνο 24 ώρες το 24ωρο δεν είδα να το σχολιάζεται. Την ηχορύπανση που τραβάνε δεν την σχολιάζεται. Το βρίσιμο που ακούνε δεν το σχολιάζεται. Το ότι χάνουν μέρος των αδειών τους γιατί δεν βγαίνουν οι βάρδιες, το γνωρίζετε; Γνωρίζετε ότι, ένα άτομο, εκτός από χειριστής, την ίδια ώρα εκτελεί και χρέη τροχονόμου στην ξηρά και την θάλασσα; Γνωρίζετε ότι, αρκετές φορές, ένα άτομο έχει εργαστεί 16 συνεχόμενες ώρες για να μην κλείσει η γέφυρα; Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Για ρωτήστε τους κάθε πότε κάνουν μαζί με την οικογένειά τους γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα κ.λπ.). Δεν κλαίνε … αλλά να έχετε υπόψη σας ότι η γέφυρα δεν έχει κλείσει χάρη στο φιλότιμό τους, όπως και πολλές άλλες υπηρεσίες του δημοσίου λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο ορισμένων υπαλλήλων. Όσο για την “πολύωρη ακινησία” που αναφέρεται, θέλω να σας ρωτήσω κάτι, ένα πλωτό μέσο (γιατί πλωτό είναι η γέφυρα) δεν χρειάζεται την καθημερινή του συντήρηση;
    Αυτά είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Υπάρχουν και πολλά άλλα, που θα γέμιζαν σελίδες.

    Από ότι κατάλαβα είσαστε και εσείς από αυτούς που λένε “για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι”.

  2. RISE AGAINST
    25 Ιουλίου 2016 at 13:03 — Απάντηση

    Δεν γερνάει μόνο η γέφυρα. Γερνάει και το προσωπικό, με την έννοια ότι εδώ και χρόνια έχουν μείνει 3 χειριστές και 2 βοηθοί που εκτελούν χρέη χειριστή.
    Αν για την γέφυρα, η οποία έλειψε περίπου ένα μήνα, ειπώθηκαν τόσα, δεν ακούστηκε, ποτέ, μία κουβέντα για το προσωπικό, μα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Το βρίσιμο που ακούνε γιατί ανοίξανε 1 λεπτό νωρίτερα την γέφυρα. Οι απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα και άλλα πολλά.
    Το μόνο που ακούνε είναι “έλα μωρέ τι κάνουν, κάθονται όλη την ημέρα”.
    Ας πάει κάποιος να κάτσει ένα 8ωρο εκεί και μετά να έρθει να κουβεντιάσουμε.
    Προσωπικά το δοκίμασα και δεν άντεξα να κάτσω όλο το 8ωρο.

    • Κώστας Κούρτης
      25 Ιουλίου 2016 at 22:53 — Απάντηση

      …σε πιστεύω, είναι βασανιστική αυτή η πολύωρη ακινησία! Αλλά την ξέρεις την παροιμία “το παιδί αν δεν κλάψει η μάνα γάλα δεν του δίνει”!

      Δεν ξέρω αν έγινε και φέτος το ίδιο, αλλά θυμάμαι πριν χρόνια, που είχαν ξαναπάρει την γέφυρα για επισκευή και φέρανε το f/b “Σαλαμίνα” να την υποκαταστήσει. Το διαμπερές “Σαλαμίνα” τοποθετήθηκε πιο πέρα, προς την έξοδο του καναλιού και γεφύρωνε ΑΚΡΙΒΩΣ τις δυο όχθες του, έτσι που να μπαίνει το όχημα από την μια μεριά και να βγαίνει από την άλλη!
      Είχα τραβήξει και φωτογραφίες, τόση εντύπωση μου έκανε, αλλά άντε βρες τις τώρα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.