HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚαταγγελία για το νέο ναυάγιο που «φιλοξενεί» ο κόλπος του Βλυχού

Καταγγελία για το νέο ναυάγιο που «φιλοξενεί» ο κόλπος του Βλυχού

Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου “Θέαλος” σχετικά με το νέο ναυάγιο που “φιλοξενεί” ο κόλπος του Βλυχού.

Η εβδομάδα για το Βλυχό δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς βρέθηκε για μια ακόμα φορά μπροστά σε ένα επιπλέον οικολογικό τραύμα, που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που ταλαιπωρούν τον θεωρητικά, προστατευόμενο κόλπο του, χρόνια τώρα.

Πρόκειται για ένα νέο ναυάγιο παλιού, εγκαταλελειμμένου καϊκιού το οποίο βούλιαξε στη θέση που βρισκόταν μέσα στα όρια του αλιευτικού καταφυγίου.

Η θάλασσα γύρω από το κουφάρι του, γέμισε λάδια και απόνερα. Παράλληλα μια έντονη μυρωδιά ολοκλήρωσε το σκηνικό.

Το λιμεναρχείο οφείλουμε να πούμε ότι έδωσε το παρόν. (Αφού απαγόρευσε τη λήψη φωτογραφιών – για ποιο λόγο;), στη συνέχεια, με τον ειδικό εξοπλισμό του, συμμάζεψε τα πολλά λάδια, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τον καθαρισμό.

Το κουφάρι του καϊκιού, παρέμεινε εκεί “προσωρινά” πάντα, έως ότου αποφασίσει κάποια αρμόδια υπηρεσία ή ο ιδιοκτήτης του να το μαζέψει, και αυτό αλλά και όλα τα άλλα, που έχουν μετατρέψει τον κόλπο και το υποτιθέμενο λιμάνι του Βλυχού σε νεκροταφείο σκαφών.

Θα πρέπει κάποια στιγμή οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν να δράσουν και όχι να κλείνουν τα μάτια μπροστά στις τόσες οικολογικές (και όχι μόνο) ατασθαλίες που συμβαίνουν σε αυτήν την κατά τα άλλα προστατευόμενη και παράλληλα κατοικημένη και τουριστική περιοχή, όπως είναι ο κόλπος του Βλυχού.

Προηγουμενο αρθρο
Οικία Γιαμαλάκη: ένα από τα παλαιότερα σπίτια της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η συμφωνία των Πρεσπών και η διάλυση των μικρών αντιμνημονιακών κομμάτων

3 Σχόλια

  1. Μάχη
    24 Ιανουαρίου 2019 at 00:56 — Απάντηση

    Εννοείται ότι δεν γνώριζα για τα φυλάκια διότι είμαι γεννημένη πολύ αργότερα από το 1960. Πάντως ευχαριστώ που ήσουν η αφορμή να το ψάξω, να δω φωτογραφίες και να μάθω πιο πολλά για τον τόπο μου.

  2. dope
    23 Ιανουαρίου 2019 at 22:36 — Απάντηση

    ελα υπηρχαν και τα φυλακια οπως τα ελεγαν οι παλιοι βλυχιωτες αν δεν τα ξερεις ρωτα καποιον

  3. Μάχη
    22 Ιανουαρίου 2019 at 10:58 — Απάντηση

    Θυμάστε τότε που μικρά παιδιά κάναμε μπάνιο εκεί μπροστά; που τον Αύγουστο μετραγαμε τις νεροσταλιδες( χωρίς να τις φοβόμαστε ); που βλέπαμε τα δελφίνια να χορεύουν μπροστά στα μάτια μας ; που τα βράδια με φεγγάρι κάναμε βαρκαδες με κιθάρες κ τραγούδια; που ακούγονταν από παντού γέλια και φωνές χαράς ; Τώρα τι; σκάφη , αμέτρητα σκάφη κ τίποτα άλλο. Βέβαια είναι όμορφα όταν τα βλέπεις από ψιλά αλλά που είναι η ζωή που είχε ο κόλπος του χωριου μας; Ούτε εμείς πλέον δεν κολυμπάμε εκεί. Και δεν έχουν περάσει Χρόνια από τότε…… κρίμα!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.