HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚατακλυσμός στη Μάνδρα – Κατάλαβε η Ρένα Δούρου τι λέει στην ανακοίνωσή της;

Κατακλυσμός στη Μάνδρα – Κατάλαβε η Ρένα Δούρου τι λέει στην ανακοίνωσή της;

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός καθώς στην περιοχή της Μάνδρας άρχισε το μεσημέρι πάλι να βρέχει και οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Αυτή τη στιγμή βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή της Μάνδρας και η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο 29ο χιλιόμετρο μπλόκαραν από λάσπες και φερτά υλικά. Παράλληλα έκλεισαν και τα διόδια Ελευσίνας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο για δύο ώρες.

Λίγο μετά τις 17:30 άνοιξε η μία λωρίδα της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση διεξάγεται κανονικά. Επίσης, υπάρχει δυσχέρεια στην κυκλοφορία από το ύψος του Δαφνίου έως τα διυλιστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει κλήσεις στην Αστυνομία, για εγκλωβισμένους οδηγούς κάτω από τη γέφυρα στη Μαγούλα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό, εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό. Οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων εκτείνονται για χιλιόμετρα και φτάνουν μέχρι το Δαφνί.

Η Τροχαία στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, εκτρέπει τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Κόρινθο, πάλι πίσω προς Αθήνα.

Νωρίτερα είχε ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Δήμαρχος Μάνδρας και την Περιφέρεια, με την Δήμαρχο Γιάννα Κριεκούκη να δηλώνει οτι τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και έχουν βαλτώσει στην γραφειοκρατία, και την Περιφέρεια να απαντά οτι τα έργα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα. Ενώ απέδωσε τα πλημμυρικά φαινόμενα στην κλιματική αλλαγή.

Στο μνημειώδες αυτό κείμενο (ανακοινωση της Περιφέρειας Αττικής) περιλαμβάνεται η εξής φράση: «Τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξή τους». Διαβάζοντάς το, δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι τέτοιο κείμενο εκδόθηκε επισήμως από κάποια Αρχή.

Χωρίς πολλές περιστροφές και ενδοιασμούς, η Περιφέρεια Αττικής μας λέει: τα αντιπλημμυρικά έργα προχωρούν με ρυθμό ρεκόρ, αλλά… ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει! Αν δεν είναι δείγμα πανικού και ομολογία ευθύνης, είναι κάτι πολύ χειρότερο: μία ανερυθρίαστη υποτίμηση της νοημοσύνης όσων έχουν στοιχειώδεις γνώσεις Ελληνικών, γραφής και ανάγνωσης.

Για να μη μιλήσουμε για τους κατοίκους και τους πλημμυροπαθείς της περιοχής Θα ήταν καλό να έχει δαπανηθεί λίγος χρόνος παραπάνω. Να έχει έστω ξαναδιαβάσει κάποιος τι έγραψε. Να έχει τη νηφαλιότητα να σβήσει αυτήν τη φράση-μνημείο εμπαιγμού. Να σκεφτεί και να γράψει κάτι άλλο.

Πιθανώς να πρόκειται για αφελείς αξιώσεις. Ειδικώς αν θυμηθεί κανείς άλλες φράσεις της Ρένας Δούρου, όπως «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός» ή ενέργειες όπως η μήνυση κατά παντός υπευθύνου, μεταξύ των οποίων (ενδεχομένως) και ο εαυτός της, έπειτα από τις προηγούμενες πλημμύρες. Ισως δεν θα έπρεπε όμως να εκπλήσσεται κανείς. Αλλωστε, η γλώσσα πάντοτε έχει ένα «πρόβλημα»: εκφράζει τη σκέψη.

Πηγή: Protagon.gr και iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ημέρες Λευκάδιου Χερν στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την ετήσια παράσταση του Παιδικού Χορευτικού του Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.