HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚαταργούνται οι βασίλισσες στα μελίσσια, θα βάλουμε συντρόφισσες!

Καταργούνται οι βασίλισσες στα μελίσσια, θα βάλουμε συντρόφισσες!

Μαθαίνουμε ότι το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται έναν «Παιδαγωγικό Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» που απευθύνεται κυρίως στους γονείς, συμβουλεύοντάς τους μεταξύ άλλων να βλέπουν το παιδί τους ίσο με τα άλλα και όχι ως πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.

Συγκεκριμένα η 1η αρχή αυτού κώδικα αναφέρει ότι «Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο».

Επίσης αναφέρει ότι «Θεσπίζονται, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικού χώρου, ηθικές ανταμοιβές για στάσεις και πράξεις (παιδιών και παιδαγωγών) που εικονογραφούν παραδειγματικά την τήρηση του Παιδαγωγικού Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού: Λεκτικός έπαινος στην τάξη ή στο σχολείο, αναγνώριση από και προβολή στην τοπική κοινωνία, ευρύτερη προβολή, ετήσια εθνικά βραβεία (όπως της Ακαδημίας…)

Ο Μικρός #Filis, ο βασιλιάς, η πριγκίπισσα και οι νέες ποδιές (εικόνες)
Ο οδηγός καλού μαθητή και άλλες ιστορίες (με δράκους) του Twitter

1

2

3

4

5

6

7

8

10

14

15

16

17

18

19

Πηγή: www.athensvoice.gr

Προηγουμενο αρθρο
Συγχαρητήρια στον Τηλυκράτη από την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών
Επομενο αρθρο
Η Λευκάς (1911) - Μια σκιαγραφία της πόλεως

1 Σχόλιο

  1. Α.Ρ.T.
    1 Ιουνίου 2016 at 08:27 — Απάντηση

    Το πρώτο βήμα προς τον Ολοκληρωτισμό είναι η “αθώα” αλλαγή των λέξεων και της σημασίας των λέξεων. Έχει δοκιμαστεί πολλές φορές με άριστα αποτελέσματα. Ο κόσμος το χάβει εύκολα και το επαινεί κιόλας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.