HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚινητοποίηση της ΕΛΜΕ για την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων Λυκειακών τάξεων Καρυάς

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ για την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων Λυκειακών τάξεων Καρυάς

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη η ΕΛΜΕ Λευκάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης της Β’ τάξης των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Καρυάς.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί από την πόλη της Λευκάδας, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου της Καρυάς, σύλλογοι γονέων, μαθητές του Γυμνασίου της Καρυάς και εκ μέρους του Δημάρχου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Κούρτης. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν και παρέμειναν για λίγο στον Άγιο Μηνά.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λευκάδας κ. Βλάχος παρέδωσε ψήφισμα στον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιλτιάδη Γκαμπρέλα. Στη συνομιλία που έγινε στο γραφείου του κ. Γκαμπρέλα υπήρξε ταυτότητα απόψεων όλων των φορέων αλλά και του Προϊσταμένου, για την αποτροπή συρρίκνωσης που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο του Γυμνασίου Καρυάς.

Στο υπόμνημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Το σχολείο αυτό αποτελεί βασικό κύτταρο της κοινωνίας της ορεινής Λευκάδας, επιτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή και επομένως η ύπαρξή του αποτελεί πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα. Συγκεντρώνει μαθητές από την ευρύτερη ορεινή περιοχή (13 χωριά) και έχει αναπτύξει σημαντική δράση μέσα από προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρσι το σχολείο αυτό συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό με άλλα 23 σχολεία της Ελλάδας, διακρίθηκε και μάλιστα πρόκειται να βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Λευκάδας.

Η καθημερινή μετακίνηση των παιδιών θα ανατρέψει τον προγραμματισμό των οικογενειών τους και θα τους προκαλέσει οικονομική επιβάρυνση με δεδομένο ότι η περιοχή είναι αγροτική και δεν εμπλέκεται με τον τουρισμό.

Η συρρίκνωση του σχολείου θα σημάνει αρχικά την υποβάθμισή του και πιθανόν το οριστικό του κλείσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια που οι γονείς θα εξαναγκάζονται να επιλέγουν ένα άλλο σχολείο για να υπάρχει πιο μόνιμος χαρακτήρας στην εκπαίδευση των παιδιών τους.»

Προηγουμενο αρθρο
Νέα ερώτηση Θανάση Καββαδά για την ενίσχυση των πληγέντων από την πυρκαγιά και τον «Απόλλωνα»
Επομενο αρθρο
Το βιντεοκλίπ του Γιάννη Προύντζου που γυρίστηκε στην Λευκάδα και ο Νίκος Βερύκιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.