HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚλείνοντας η αυλαία του 5ου Πράσινου Ημιμαραθώνιου Δρόμου

Κλείνοντας η αυλαία του 5ου Πράσινου Ημιμαραθώνιου Δρόμου

Περισσότερους από 800 δρομείς υποδέχτηκε ο ΑΣΛ Φίλανδρος στο νησί της Λευκάδας την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 προκειμένου να λάβουν μέρος στον 5ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου και στους τρεις αγώνες, ενώ οι μικροί μας αθλητές 500 στο σύνολό τους έκλεισαν τον αγώνα.

Πολλοί ήταν οι δρομείς από Ελλάδα και εξωτερικό που μαζί με μεγάλα ονόματα των αγώνων δρόμου πήραν εκκίνηση στις 9πμ. Οι συνθήκες αν και καθόλου ιδανικές, με υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, δεν απέτρεψε αθλητές, συνοδούς και θεατές να απολαύσουν την όμορφη αυτή διοργάνωση και όλοι μαζί στήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Πούλιος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1.11΄23΄΄. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γιώργος καραβίδας της ΑΕΚ με χρόνο 1.14΄01’΄΄, ενώ ο Γιάννης Σταματόπουλος του ΑΣΛ Φίλανδρος με χρόνο 1.17΄44΄΄ πήρε την τρίτη θέση. Στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Νίκη Μπουκουβάλα με χρόνο 1.35΄46΄΄ από την Εδεσσαϊκή ΓΣ, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα η Βιβή Βαγενά του ΣΔΥ Πάτρας με χρόνο 1.41΄32΄΄ και η Αγγελική Κεραμιδά του Athens Triathlon Team με χρόνο 1.42΄47΄΄.

Στον Αγώνα των 10χλμ ο Χαράλαμπος Πιτσώλης από τον Ιλισό ΓΣ, έσπασε το ρεκόρ διαδρομής από το 34΄40΄΄ σε 32΄07΄΄ ενώ ρεκόρ στον ίδιο αγώνα έκανε και η Σοφία Ρήγα στις γυναίκες με 37΄05΄΄ (προηγούμενο 40΄35΄΄). Την τριάδα των ανδρών συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Βουτσινάς του Πέλοπα Πατρών στην 2η θέση (34΄22΄΄) και ο Κωνσταντίνος Τουσέ του ΣΔΥ Αγρινίου στην 3η θέση, ενώ την τριάδα των γυναικών έκλεισε η Ελένη Νικολοπούλου (2η) του Agrinio Running Team (40΄13΄΄) και η Σταυρούλα Ντόστα (3η) ανεξάρτητη (46΄44).
Στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5χλμ ο Νικόδημος Νικολακέας της ομάδας Smart Run νίκησε καθαρά με 16΄27΄΄ μπροστά από τον Γιώργο Χαϊδεμένο ανεξάρτητο (17΄20΄΄) και τον Ορφέα Λεοντίδη του ΑΣΛ Φίλανδρος (17΄34’’). Στις γυναίκες η συνήθης ύποπτη Μαρία Λάμπρου του ΣΔΥ Πάτρας κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με 19΄38΄΄ αφήνοντας στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα την Δήμητρα Συνίκη (24΄43΄΄) και Πωλίνα Φίλιππα (25΄58΄΄).

Στα 1000μ Γυμνασίων 1ος νικητής ο Δημήτριος Φερεντίνος με 3΄19΄΄ και 1η νικήτρια η Ελένη Γκριγκόρε με 3΄36΄΄ ενώ στα 1000μ Δημοτικών νικητής αναδείχτηκε ο Διονύσιος Κατωπόδης με 3΄22΄΄ και νικήτρια η Μαριλένα Μάρτη με 3΄47΄΄.

O ΑΣΛ Φίλανδρος κλείνοντας η αυλαία του 5ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Δρόμου θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους αθλητές που συμμετείχαν και που η προσπάθειά τους κατάφερε να αμείψει κόπους ενός χρόνου προετοιμασιών.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ακούραστους, κεφάτους και πάντα πρόθυμους εθελοντές που με χαμόγελο ενθάρρυναν τους δρομείς. Συγχαρητήρια στα Σώματα Ασφαλείας (Τροχαία, Λιμενικό, Πυροσβεστική), 4η ΜΣΕΠ, Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Λευκάδας (ΣΥΜΟΛ), Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσικλέτας (ΑΧΛΕΜΟ) Λέσχη Μοτοσικλέτας Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, για την διαφύλαξη της ασφάλειας της όλης διοργάνωσης. Τα εύσημα της Υγειονομικής κάλυψης να στείλουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, στον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων και Κεφαλονιάς, στους εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και στο τμήμα υγείας της Interamerican για την στήριξη με πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο όχημα. Την μεταγωνιστική αποκατάσταση ανέλαβε το κέντρο φυσικοθεραπείας Αθανασίου Φοντάρα με το έμπειρο προσωπικό του. Το ισοτονικό ποτό του αγώνα κάλυψε η Gatorade και η Oshee, το πρωτεϊνούχο ρόφημα ήταν προσφορά της Herballife, οι αθλητές από την ατατο νερό ήταν πηγές Κωστηλάτας ενώ παγωμένο τσάϊ προσέφερε η εταιρία Tuvunu.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές Δήμο Λευκάδας και Αντιπεριφέρια Λευκάδας την στήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας, τον μεγάλο χορηγό Σταύρακα Wish Bars, τον ασημένιο χορηγό Vitex Βερύκιος-Μπάλτσας Running Team, το ΚΤΕΛ Λευκάδας, καθώς και όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης:

Asics,
Taste & Coffee,
Παν. Χαρ. Κοντογεώργης, οικοδομικά υλικά,
Profi Λευκάδος, Λιβιτσάνου Μ. Κυρίτσης Σ.,
Eurofood ποιότητα ΑΕ,
Καφές Αραβανή,
LS Audio, Sound & Lighting,
Αρχονταρίκι Φούρνος,
Νήρικος Πιτσαρία Εστιατόριο,
www.implantslefkas.gr,
Computer House,
Ιδιωτικό Κτέο Λευκάδας-Βόνιτσας, Μελάς,
Κέντρο Φωτοτυπίας,
Εστιατόριο Μαργαρίτα,
NP Energy, Ποταμιάνος Νικόλαος,
On the Rock, café bar agios nikitas,
Κρεοπωλείο Κατωπόδης Ντελημάρης,
Carrefour Μαρινόπουλος Λευκάδας,
Σταύρακας ΑΕ, εμπόριο και επεξεργασία ξύλου,
Βλάχος Super Market,
Pomodoro, Ristorante Pizzeria,
12, playhouse café,
Lefkada Beach Hotel
Studio Flash, φωτογραφήσεις βιντεοσκοπήσεις Ζαμπέλης Νίκος,
Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος,
Χαρτοπλαστική Λευκάδος, Βρεττός Παναγιώτης
Marina Stores,
Μπουκέτο Μπαλόνια,
Presto Café,
Plus Bikes,
Κωτσόβολος,
Physical Fitness,
Personal Best,
Άνθη Φυτά Γουριώτης,
Agios Nikitas Hotel,
Dream Worx,
Color Graphics,
Το Χάρτινο.

Ο ΑΣΛ Φίλανδρος ανανεώνει το ραντεβού του για τον 6ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου 28 και 29 το 2016.

Εκ της διοργάνωσης
Του Πράσινου Ημιμαραθωνίου

line2

Στα πλαίσια της εκδήλωσης του 5ου Πράσινου Λευκάδιου Ημιμαραθώνιου, λόγω ανθρώπινου λάθους ήτοι κοινής απροσεξίας παραλείφθηκε το λογότυπο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» από το πανό των χορηγών επικοινωνίας. Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη λύπη μας και τη συγγνώμη μας για την παράλειψή μας αυτή προς τους υπεύθυνους της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» και να υποσχεθούμε ότι θα επανορθώσουμε στο μέλλον. Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα τα ΜΜΕ της Λευκάδας μεταξύ των οποίων και την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» που με το έργο τους συμβάλουν σημαντικά στην ανάδειξη του πολιτισμού και του αθλητισμού στην πόλη μας.

Με εκτίμηση,
Εκ του Δ.Σ. του ΑΣΛ «ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ»

Προηγουμενο αρθρο
Καλλιέργεια και χρήσεις του βασιλικού
Επομενο αρθρο
Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.