HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚλεμμένα τα λεφτά που μοιράζονται για επιδόματα

Κλεμμένα τα λεφτά που μοιράζονται για επιδόματα

Επειδή η κυβέρνηση το’ χει ρίξει στη χορήγηση επιδομάτων, σε ένα κράτος που βρίσκεται υπό επιτροπεία ακριβώς επειδή δεν μπορεί να ταΐσει τον εαυτό του (!), η είδηση δεν είναι ότι η κ. Αχτσιόγλου μοιράζει ξαφνικά εφ άπαξ επιδόματα σε νέους άνεργους και πλημμυρισμένους. Η είδηση είναι «πού τα βρίσκει τα εκατομμύρια» που μοιράζει.

Η απάντηση είναι απλή. Από τους γονείς και τους παππούδες των δικαιούχων! Από τις ίδιες τους τις οικογένειες! Και από τις περίπου 100.000 συντάξεις που αρνείται να δώσει το υπουργείο της εδώ και μήνες στους ξωμάχους που τις περιμένουν για να ζήσουν. Και από τα κονδύλια που έχουν μείνει αδιάθετα, ενώ έπρεπε να πάνε σε δραστηριότητες αλληλεγγύης της κυβέρνησης, οι οποίες δεν έχουν προωθηθεί! Κονδύλια από τις τσέπες των πολιτών.

Και οι τρεις αυτές πηγές εσόδων προέρχονται από τις ίδιες τσέπες: Του 90% των φορολογούμενων μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα και είναι τα διαχρονικά θύματα της κρατικής κλοπής. Με την οποία όλες οι κυβερνήσεις, όπως και αυτή, κάνει απλοχεριές, λες και τις πληρώνει από την τσέπη της. Ή λες και την πληρώνουν οι κεφαλαιούχοι από τη φορολογία τους!

Τα δύο νέα επιδόματα που ανακοίνωσε η κ. Αχτσιόγλου είναι 400 ευρώ εφ άπαξ ψηφοθηρικός μπουναμάς για κάθε άνεργο από 18- 24 ετών που δεν επιδοτείται, που είναι γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και που είναι άνεργος ως τις 31 Οκτωβρίου του 2017.

Το δεύτερο είναι 650 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που δεν μπορεί να δουλέψει γιατί η επιχείρηση που εργαζόταν σταμάτησε από τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Μέγαρα.

Η κ. Αχτσιόγλου αποσιωπά βέβαια, ότι οι εργαζόμενοι στη Μάνδρα έμειναν άνεργοι επειδή η κυβερνητική Περιφέρεια Αττικής δεν προώθησε εδώ και τρία χρόνια τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Επομένως, τα 650 ευρώ επίδομα που διαφημίζει τα χρωστάει στο πολλαπλάσιο σ όσους έμειναν άνεργοι και θα’ πρεπε να ντρέπεται και που τα λέει αυτά που ανακοινώνει!

Αν μάλιστα ζούσαμε σε χώρα με αξιοπρεπείς συνειδητοποιημένους πολίτες, αυτοί που μείναν άνεργοι θα’ πρεπε να πάρουν το 650άρι (όταν όσοι και αν το πάρουν) και να το καταθέσουν μαζί με αγωγή στο Ταμείο Παρακαταθηκών ως προκαταβολή για ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που χάνουν εξ αιτίας της κυβερνητικής εγκληματικής απραξίας. Και να τα απαιτούν ΌΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ αντί να γίνονται όργανα της κυβερνητικής προπαγάνδας, που τάχα μοιράζει χρήμα!

Και οι άνεργοι νέοι του ΟΑΕΔ μέχρι 24 ετών, που πάει να τους χρυσώσει το χάπι της ανεργίας με ένα 400άρι, εξαγοράζοντας την ανημπόρια τους, θα’ πρεπε να ξέρουν ότι είναι άνεργοι ΚΑΙ γιατί τα δισεκατομμύρια τα μαζεύει η κυβέρνηση, γδέρνοντας σε φόρους τους γονείς τους και τους παππούδες τους. Τα στερεί από τις ίδιες τους τις οικογένειες! Τα κλέβει από τους ίδιους. Και τα σκορπάει σε επιδόματα αντί να τα σπρώχνει σε νέες επιχειρήσεις ώστε να δημιουργεί θέσεις εργασίας για ένα 400άρι κάθε μήνα. Όχι για ένα 400άρι μια φορά το χρόνο ψηφοθηρική ελεημοσύνη!

Αυτά τα επιδόματα που μοιράζει η κυβέρνηση με το παγωμένο χαμόγελο της κυρίας Αχτσιόγλου είναι κλεμμένα λεφτά. Κλεμμένα απ’ αυτούς που τα δίνει. Κλεμμένα από τις ίδιες τους τις οικογένειες. Κι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους όσοι είναι κι ευχαριστημένοι για την ελεημοσύνη! Η δημοκρατία έχει ανάγκη από πολιτικές δυνάμεις που δημιουργούν πολίτες. Δεν έχει ανάγκη από ραγιάδες.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Τα πρώτα χιόνια
Επομενο αρθρο
Θέατρα όλοι έχουνε κι εμείς εδώ κανένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.