HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚοινή Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας, Ανταρσία, Εργατικού Αγώνα

Κοινή Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας, Ανταρσία, Εργατικού Αγώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Οι οργανώσεις της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και της κίνησης κομμουνιστών ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ,στη Λευκάδα, χαιρετίζουμε θερμά τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της Λευκάδας, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη. Χαιρετίζουμε τους εργάτες και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έδωσαν μαζικά το παρόν, την καθολική συμμετοχή των καταστηματαρχών και των επαγγελματοβιοτεχνών ,των επιστημόνων μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών καθώς και των ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι».

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα.

Χαιρετίζουμε τους μεγάλους κλαδικούς αγώνες που προηγήθηκαν, των ναυτεργατών, των υγειονομικών, των εργαζομένων στις συγκοινωνίες κ.α. και αυτούς που ωριμάζουν.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους απαιτούν να μην κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο που διαλύει οριστικά ό,τι απέμεινε από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, που μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, που αφαιρεί κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα. Απαιτούν να σταματήσει η λιτότητα ,η εξοντωτική φορολογία, η μείωση των μισθών, το ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου, η καταστροφή των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζόμενων επιστημόνων. Απαιτούν να ζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η χώρα.

Οι τρεις οργανώσεις υποστηρίζουμε τους αγώνες αυτούς και την κλιμάκωσή τους με όλες μας τις δυνάμεις.
Στηρίζουμε την ανάγκη ενός μεγάλου συντονισμού δράσης και προοπτικής, ώστε να μην περάσει και να ανατραπεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνολικά η νεομνημονιακή, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του συνόλου των αστικών μνημονιακών δυνάμεων.

Οι τρεις οργανώσεις θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας ,θα βρούμε τρόπους και μορφές ώστε:

– Να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση»,που προωθούν κυβέρνηση, ΣΕΒ, Ε.Ε και ΔΝΤ.
Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στο σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων, αντίθετα, συντονισμός και κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς, για να μην περάσει το νομοσχέδιο ασφαλιστικής κατεδάφισης και να διεκδικήσουμε καθολικό, δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης, δημόσιο και δωρεάν σύστημα περίθαλψης για όλους, πλήρη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

– Να συμβάλλουμε στον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό, στον κοινό αγώνα της εργατικής τάξης και του εργατικού κινήματος με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει στα αγροτικά μπλόκα.

– Να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που γίνονται για τον ενωτικό αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρώτα από όλα στη βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων, για τη συγκρότηση παντού ενός ενωτικού κέντρου αγώνα συνδικάτων ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε διάκριση από τον εργοδοτικό, συμβιβασμένο και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Με κοινές επιτροπές αγώνα στις συνοικίες, στις πόλεις, τα χωριά, τους κλάδους και τις υπηρεσίες.

– Για να κλιμακώσουμε την πάλη μας ,για να στηρίξουμε, όχι κινητοποιήσεις «για την τιμή των όπλων»,αλλά ένα μεγάλο πολύμορφο κίνημα απεργιών και δράσης με προοπτική νίκης.

– Για να συνδέσουμε τους αγώνες κατά της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, με την πάλη για μετωπική δράση και την απαλλαγή συνολικά από όλα τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους, για τη σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, του ΔΝΤ, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, των συνεχών θυσιών στο όνομα του ευρωμονόδρομου, για την ανατροπή όλου του μνημονιακού αστικού μπλόκ.
Παράλληλα, θα δυναμώσουμε τη συνεργασία μας και θα εργαστούμε ώστε να προωθηθεί άμεσα η συνεργασία και η κοινή μας δράση σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο διατηρώντας ,κάθε οργάνωση ,το δικαίωμα να θέτει στους εργαζομένους τις ιδιαίτερες θέσεις της, όταν το θεωρεί απαραίτητο.

Λευκάδα 7-2-2016

Οι οργανώσεις Λευκάδας:

– Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε),
– ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
– Κίνησης κομμουνιστών ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ινδιάνοι - Του Αλέξιου Μάινα
Επομενο αρθρο
3 Φωτογραφίες από τη Λευκάδα του 1958, του Δημήτρη Χαρισιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.