HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚοινή συνάντηση Βουλευτή και Δημάρχου με τον Υφυπουργό Οικονομίας για το Κτηματολόγιο

Κοινή συνάντηση Βουλευτή και Δημάρχου με τον Υφυπουργό Οικονομίας για το Κτηματολόγιο

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 29 Ιανουαρίου 2020

Κοινή συνάντηση του Βουλευτή και Δημάρχου με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ.Δημήτρη Οικονόμου για τα προβλήματα του Κτηματολογίου στις περιοχές του επαναπροσδιορισμού

Κοινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρη Οικονόμου για το θέμα του επαναπροσδιορισμού στους Τσουκαλάδες πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28/1/2020, έπειτα από αποδοχή αιτήματος του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ.Χαράλαμπος Καλός, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κτηματολογίου, κ.Δημήτρης Σταθάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τσουκαλάδων, κ. Σπύρος Ροντογιάννης, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα, κ. Δήμητρα Ροντογιάννη, η Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κτηματολογίου, κα Ρένα Κουκούτση, o νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Λευκάδας, κ. Ξενοφώντας Γράψας, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ειδικότερα, έπειτα από την δίμηνη παράταση που δόθηκε προ ημερών στους κατοίκους για τις αυτοψίες και την παράταση που πήρε ο εργολάβος μέχρι το Σεπτέμβριο 2020 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συζητήθηκε και η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την προϋπόθεση συνυπογραφής των ομόρων ιδιοκτητών στις αυτοψίες των γεωτεμαχίων, προκειμένου να αναρτηθούν από το Κτηματολόγιο.

Έπειτα από τη συζήτηση αποφασίστηκε:

Να ολοκληρωθεί η διαδικασία του επαναπροσδιορισμού για το σύνολο των γεωτεμαχίων που έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική Υπουργική Απόφαση και να προχωρήσει η διαδικασία ανάρτησης όχι μόνο για τα γεωτεμάχια που έχει καταγραφεί η συμφωνία των δικαιούχων με τους όμορους ιδιοκτήτες αλλά και για τα γεωτεμάχια που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει καταγραφεί η ανωτέρω συμφωνία, με αξιολόγηση από την πλευρά του αναδόχου κάθε διαθέσιμου στοιχείου (αναφορά στοιχείων, τίτλοι, τοπογραφικά, κλπ).
Να συμπεριληφθούν στη διαδικασία γεωμετρικού επαναπροσδιορισμού και οι ιδιοκτησίες που εμφανίζονται στις πρώτες εγγραφές ως ιδιοκτησία αγνώστου.

Το προσεχές διάστημα να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις που είναι σε εκκρεμότητα.

Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια τεχνικών διορθώσεων με αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου που θα προσκομισθεί από τους ιδιοκτήτες.

Να αναρτηθούν τα νέα κτηματολογικά διαγράμματα την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2020.

Μετά την ανάρτηση, να δοθεί προθεσμία 1 +1 μήνα για την υποβολή αντιρρήσεων κατά των ανωτέρω διαγραμμάτων, αναφορικά με τα όρια των ακινήτων αλλά και τυχόν δικαιώματα τρίτων προσώπων.

Μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας και την εκδίκαση των σχετικών αντιρρήσεων, όσες διαφορές δεν έχουν επιλυθεί με τη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού, θα πρέπει πλέον να λυθούν δικαστικά.

Κατά τη συνάντηση ετέθη και το ζήτημα έκδοσης νέας Υπουργικής Απόφασης για να επεκταθεί η διαδικασία επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων στο σύνολο των κτηματολογικών ενοτήτων του Δήμου Λευκάδας, δηλαδή και στις περιοχές που δεν καλύπτονται από την τρέχουσα διαδικασία, καθώς και το αίτημα παράτασης της προθεσμίας οριστικοποίησης των πρώτων εγγραφών, η οποία λήγει την 31.12.2020. Το Υπουργείο επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα.

Προηγουμενο αρθρο
Πέθανε ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Γιάννης Τσεκλένης
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε κοπή της παραδοσιακής Λαδόπιτας του πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών η ΑΡΕΤΟΥΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.