HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚρίμα για τον Ριχάρδο…

Κρίμα για τον Ριχάρδο…

Κρίμα και ήταν ωραία ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να λέει από το βήμα της Βουλής ότι επί των ημερών του ο νόμος τσίμπησε αυτούς που καταλήστευσαν τον κοσμάκη. Είχε βέβαια τον λόγο του και αυτός, τους ίδιους πελάτες έχει με τον Ριχάρδο. Κρίμα γιατί βρήκαμε πρόσωπο για τον Σάιλοκ, αλλά μας προέκυψε Κούγιας

Κώστας Γιαννακίδης

Κρίμα, εξαντλήθηκε τόσο γρήγορα αυτή η κάποια λύσις του Ριχάρδου. Και ήταν ο ιδανικός βάρβαρος. Ένας συμβολικός επίλογος. Ο κακός που σκοτώνεται στο τέλος της ταινίας. Θα βγαίνει τώρα ο Κούγιας και θα λέει ότι ο πελάτης του προσέφερε κοινωνικό έργο. Τι έκανε, άλλωστε; Έδινε το φιλί της ζωής σε απελπισμένους. Σε τιμή κοσμήματος, όχι απλά χρυσού.

Κρίμα, γιατί εκεί που λέγαμε ότι θα μπουν φυλακή αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, δεν ακουμπήσαμε αυτόν που μάζευε τα ασημικά. Τόσους γερμανοτσολιάδες δείξαμε, αλλά όταν πήγαμε να πιάσουμε τον μαυραγορίτη, καήκαμε.

Κρίμα και ήταν ωραία ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να λέει από το βήμα της Βουλής ότι επί των ημερών του ο νόμος τσίμπησε αυτούς που καταλήστευσαν τον κοσμάκη. Δικαίως τα είπε. Τους ίδιους πελάτες έχει με τον Ριχάρδο. Τουλάχιστον οι αποζημιώσεις στον Ριχάρδο και στους συνεργάτες του θα πληρωθούν από το υπερπλεόνασμα. Λεφτά έχουμε, ας πούμε και μια κουβέντα παραπάνω.

Κρίμα, γιατί πιστέψαμε ότι έχουμε λαγωνικά με εκπαιδευμένη μύτη, άτεγκτους διώκτες που αργούν να πάρουν μπροστά, αλλά όταν ξεκινήσουν είναι ασταμάτητοι. Φωτογραφίες, παρακολουθήσεις, καταθέσεις, μαρτυρίες, έρευνες και εκατοντάδες κόλλες χαρτί για να τυλίξουν τους κακούς. Εκτός από εκείνη που περιγράφει το αδίκημα. Τόσα τηλεφωνήματα άκουσαν, αλλά δεν έκαναν το κρίσιμο σε έναν τελωνειακό να τους πει τι ισχύει και τι προβλέπει ο νόμος.

Κρίμα, γιατί τώρα σκεφτόμαστε πόσοι μπορεί να είναι σε αντίστοιχη θέση, στον Κορυδαλλό ή στο Ναύπλιο, με κατηγορητήρια που μπάζουν, αλλά χωρίς φράγκο ούτε για παράσταση δικηγόρου. Αλλά και γιατί κάθε πονηρός θα μπορεί στο εξής να ισχυρίζεται ότι ανήκει στην περίπτωση Ριχάρδου.

Κρίμα, γιατί αν υπάρχουν γύπες εκεί έξω, έτοιμοι να κατασπαράξουν τον ημιθανή κακομοίρη που βγάζει τα ασημικά από το μπαούλο, δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί μηχανισμοί για να τους αντιμετωπίσουν.

Κρίμα, γιατί ο μέσος πολίτης αισθάνεται, για άλλη μία φορά, ότι σε αυτό το κράτος τίποτα δεν λειτουργεί συντεταγμένα. Και όταν λειτουργεί, είναι αποτέλεσμα τύχης ή φιλότιμου και όχι προϊόν συγκροτημένης διεργασίας.

Και τέλος κρίμα για όλους εμάς που ανατρέξαμε ως και στον Σέξπιρ για να δανειστούμε τον Σάιλοκ και να του δώσουμε το πρόσωπο του ενεχυροδανειστή. Ο Ριχάρδος μας αγόρασε όσο-όσο για να μας πουλήσει στο τέλος ο Κούγιας.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
44 συλλήψεις στη Λευκάδα τον Νοέμβριο
Επομενο αρθρο
Οι τοπικές επιτροπές Ιονίων Νήσων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α αποφάσισαν εκλογική παρέμβαση στη περιφέρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.