HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του Διονυσίου Α. Αναπολιτάνου

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του Διονυσίου Α. Αναπολιτάνου

53f744c587Στον παρόντα τόμο με τίτλο Λαβύρινθοι, γνωσιολογικά ρήγματα, φιλοσοφικά σπαράγματα και παραμυθίες περιέχονται 29 επιλεγμένα κείμενα φιλοσοφίας γραμμένα από τον Λευκαδίτη Δ. Α. Αναπολιτάνο μεταξύ 1980 και 2016.

Τα κείμενα αυτά ανήκουν στις περιοχές της ιστορίας της φιλοσοφίας, της φιλοσοφίας των μαθηματικών, της φιλοσοφίας της επιστήμης, της φιλοσοφίας της ιστορίας, καθώς και σε περιοχές της φιλοσοφίας, που σχετίζονται ή γειτνιάζουν με τα προβλήματα της ελεύθερης βούλησης, της ευθύνης και του ρόλου της ιδεολογίας στα ανθρώπινα δρώμενα.

Αντιμετωπίζονται συγκεκριμένες, γνωσιολογικά ρηγματώδεις, περιοχές, που διακρίνονται για την οριακότητά τους και που, κατά τον συγγραφέα, αποτελούν τον κατ’ εξοχήν χώρο της φιλοσοφίας όπως, επί παραδείγματι, αυτές που συνδέονται με τον λαβύρινθο του συνεχούς, τον γρίφο της ελεύθερης βούλησης, τον προκαθορισμό και την αιτιοκρατία, τον δεοντολογικό και αληθειακό σχετικισμό και τον, συνεχώς και αδιακόπως, διολισθαίνοντα ιστορικό χρόνο.

2016-12-14_1657_001 Λαβύρινθοι, γνωσιολογικά ρήγματα,
φιλοσοφικά σπαράγματα και παραμυθίες
Συγγραφέας: Διονύσιος Α. Αναπολιτάνος
Σελίδες: 368
Εκδοτική Αθηνών Α.Ε. 2016

Ο Διονύσιος Αναπολιτάνος είναι Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογία και Φιλοσοφία των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών – Λογική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει βραβευθεί με το Johnsonian Prize in Philosophy για την καλύτερη μονογραφία ή διατριβή στη φιλοσοφία στις Η.Π.Α. για το έτος 1986,. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών μελετών σε περιοδικά διεθνούς κύρους και συλλογικούς τόμους.

Προηγουμενο αρθρο
Τηλυκράτης - Ε.Α Ιστιαίας
Επομενο αρθρο
Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κ. Δρακονταειδή και του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.