HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚόπηκαν οι τρεις από τους πέντε φοίνικες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Κόπηκαν οι τρεις από τους πέντε φοίνικες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Όταν άκουσα για πρώτη φορά για τον Κόκκινο Ρυγχωτό Κάνθαρο, το σκαθάρι που άρχισε να αφανίζει τους φοίνικες σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και στο νησί μας, το μυαλό μου πήγε αμέσως στους φοίνικες που βρίσκονται στον περίβολο της Δημόσιας βιβλιοθήκης.

Το κτίριο της Βιβλιοθήκης είναι από τα πιο όμορφα της πόλης της Λευκάδας. Στο μυαλό μας, στις μνήμες μας, αυτό το πανέμορφο κτίριο είναι άρρηκτα δεμένο με τους φοίνικες, κυρίως τους δυο -σχεδόν δίδυμους- της εισόδου του.

DSCN8066

Πέντε συνολικά φοίνικες είχε η Βιβλιοθήκη στον όμορφο κήπο της. Όπως διαπίστωσα σήμερα οι τρεις –ευτυχώς οι μικρότεροι- που ήταν φυτεμένοι από τη μεριά της πλατείας του Μαρκά, κόπηκαν. Είχαν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεράθηκαν.

DSCN8062

DSCN8067

Ευτυχώς οι δυο μεγαλύτεροι και πιο χαρακτηριστικοί –αποτελούν σχεδόν το σήμα κατατεθέν της Βιβλιοθήκης- δείχνουν να έχουν γλιτώσει προς το παρόν. Η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Ρούσσου ήρθε στη Λευκάδα το 1992. Όπως θυμάται, οι δυο μεγαλύτεροι φοίνικες είχαν τότε το ίδιο ύψος με τα κάγκελα της περίφραξης! Αυτές τις μέρες οι γεωπόνοι του Δήμου με γερανοφόρο όχημα θα εξετάσουν τους δυο εναπομείναντες φοίνικες.
Ελπίζουμε να αποδειχτούν καλορίζικοι

Προηγουμενο αρθρο
Διαταγή για τη διενέργεια αυτοψίας στο νερό που φτάνει με το υδραγωγείο στην Αγία Μαύρα (1564)
Επομενο αρθρο
Ημερίδα για τα νέα φορολογικά δεδομένα από το Επιμελητήριο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.