HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚώστας Πρωιμάκης: Ο άνθρωπος, ο γιατρός

Κώστας Πρωιμάκης: Ο άνθρωπος, ο γιατρός

Στις 13 Μαΐου 2016 συμπληρώνονται 20 χρόνια από το χαμό του αείμνηστου ορθοπεδικού γιατρού Κώστα Πρωιμάκη, σε τροχαίο δυστύχημα ερχόμενος από την Αθήνα, που είχε ταξιδέψει για υπηρεσιακούς λόγους.

Γεννημένος το 1954 στο χωριό Ζυμπραγός της επαρχίας Κίσσαμου του νομού Χανίων, από δύο υπέροχους γονείς τον Ιωσήφ και την Μαρία. Ήταν μοναχογιός. Από μικρός είχε όνειρό του να γίνει γιατρός, κάτι που έγινε πραγματικότητα.

Στις 4-9-1989 διορίστηκε στο νοσοκομείο Λευκάδος ως ορθοπεδικός γιατρός. Αγάπησε τη Λευκάδα σαν δεύτερη πατρίδα του και οι Λευκαδίτες αγάπησαν και σέβονταν τον γιατρό.

Ακούραστος, πρόθυμος, αγόγγυστος, ανιδιοτελής, μοναδικός, δεξιοτέχνης της θείας τέχνης του Ασκληπιού. Δούλεψε στο νοσοκομείο με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

10

Δεν θα ξεχάσουμε εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του, την έντονη δράση του, τις πρωτοβουλίες του, το πείσμα, την αποφασιστικότητα του, την οξυδέρκεια του μυαλού του, το σπινθηροβόλο βλέμμα του. Ήθελε να είναι σε όλα παρών. Όποια ώρα τον χρειαζόσουν θα τον εύρισκες αμέσως. Θα σε εξυπηρετούσε σε οτιδήποτε.

Χάθηκε ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καλός επιστήμονας. Ο θάνατός του βύθισε σε θλίψη όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Λευκάδος, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου γιατρού Κώστα Πρωιμάκη με ομόφωνη απόφαση ονόμασε το ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου σε «ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΠΡΩΙΜΑΚΗ».

3

Οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι του (40 άτομα) στις 23-6-1996 μέσα σε βαρύ πένθος βρεθήκαμε στο σαρανταήμερο μνημόσυνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του.

Θέλω να πιστεύω πως οι Λευκαδίτες δεν σε ξέχασαν ποτέ εσένα Κώστα Πρωιμάκη, γιε του Ψηλορείτη και της λεβεντογένας Κρήτης. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.

Παναγιώτα Παρίση – Θειακού

Προηγουμενο αρθρο
Τηλυκράτης – Αμβρακία Κωστακιών στους αγώνες μπαράζ
Επομενο αρθρο
Οι Σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας διευκρινίζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.