HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΚ. Τόλη, σε ποια σημεία στην Ευρώπη τα αυτοκινούμενα σταθμεύουν μπροστά σε μια παραλία;

Κ. Τόλη, σε ποια σημεία στην Ευρώπη τα αυτοκινούμενα σταθμεύουν μπροστά σε μια παραλία;

Από όσο πίσω μπορούμε να θυμηθούμε, ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια αθρόα συγκέντρωση τροχόσπιτων στο νησί, από όσα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Έτσι, «για την τιμή των όπλων» κάθε χρόνο μέσα από αυτή τη σελίδα, κάνουμε και ένα φωτορεπορτάζ. Μια βόλτα στο δρόμο της Γύρας και στον Αη Γιάννη δίνει μπόλικο φωτογραφικό υλικό. Ακόμα και έξω από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, τόσο πέρυσι όσο και φέτος ανενόχλητοι κατασκηνώνουν για μέρες.

Το ένα από τα δυο παρέμεινε εκεί για πάνω από μια εβδομάδα

Ο πόνος μας δεν είναι τα έσοδα που χάνουν τα κάμπινγκ. Είναι που το νησί μας έγινε ξέφραγο αμπέλι. Είναι που κατασκηνώνουν στην περιοχή των Μύλων  πάνω στην άμμο. Κανένας μας δεν θα διανοούνταν να βάλει το αυτοκίνητο του εκεί. Είναι που δεν υπάρχουν κανόνες. Είναι που, σε κανένα πολιτισμένο μέρος του κόσμου δεν θα διανοούνταν, όχι να κατασκηνώσουν αλλά ούτε να σταθμεύσουν, όπως γίνεται εδώ. Είναι, που για ένα ακόμα θέμα, επειδή δεν υπάρχει βούληση, εμπλέκονται ή μάλλον δεν εμπλέκονται, αρμόδιοι αναρμόδιοι και στο τέλος κανένας δεν είναι αρμόδιος. Αυτό που το περισσότερο μας πονά, είναι η παρακμή που βιώνουμε…

Η κ. Σεβαστή Κωσταντινίδη-Ρεκατσίνα με άρθρο της αναφέρει όλη τη σχετική νομολογία. Σε απάντηση ο κ. Θανάσης Τόλης (Μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων) μας αναφέρει πως είναι ιδεοληψία οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα να θέλουν να τους αποδώσουν!

Δημοσιεύουμε παρακάτω 2 σχόλια που έγιναν από αναγνώστες στο facebook της ιστοσελίδας κάτω από το άρθρο «Σχετικά με το άρθρο της Κας Σεβαστής Κωσταντινίδη-Ρεκατσίνα, με θέμα «υπαίθρια κατασκήνωση», θεωρώντας τα πιο αντιπροσωπευτικά.

«Η πραγματικότητα είναι ότι το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στις χώρες της Ευρώπης είναι θεσμός και υπάρχουν χώροι στάθμευσης ειδικά γι’ αυτά, δωρεάν ή μη, ιδιωτικοί και δημοτικοί.

Κε Τόλη, θα ήθελα να μας πείτε σε ποια σημεία στην Ευρώπη τα αυτοκινούμενα σταθμεύουν μπροστά σε μια παραλία κατά σειρά το ένα πίσω από το άλλο, η οποία είναι παραλία λουομένων που εξυπηρετείται από έναν στενό δρόμο ο οποίος ήδη μπλοκάρει από την κίνηση των απλών ΙΧ.

Πού στην Ευρώπη έχετε δει την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο του Αη Γιάννη;

Ξέρετε, εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος Λευκάδας, δεν έχω καφετέρια, κάμπινγκ, πάρκινγκ, εστιατόριο ή καντίνα, δεν είμαι δήμαρχος και δεν είναι στο χέρι μου ν’ απαλλοτριώσω ένα κτήμα στον Αη Γιάννη για να το κάνω camperstop.

Με ενοχλείτε. Μου κόβετε τη θέα. Δεν μπορώ να περάσω ούτε με ποδήλατο. Αντί να βλέπω το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα, βλέπω ένα μπούμιστρο από πλαστικό και σίδερο μ’ ένα σωρό πράγματα να κρέμονται γύρω του. Και τα αυτοκίνητα με ενοχλούν. Τουλάχιστον είναι χαμηλότερα σε ύψος. Κάπου πίσω τους φαίνεται και μια θάλασσα.

Δεν ξέρω αν ο δήμος μας έχει χρήματα ν’ απαλλοτριώσει μια λωρίδα γης πίσω από τα μαγαζιά κατά μήκος του Αη Γιάννη για να φτιάξει δρόμο και ν’ απελευθερώσει την παραλία από την κίνηση, κάνοντάς την πεζόδρομο.

Δεν ξέρω αν έχει χρήματα ν’ αγοράσει ένα κτήμα και να το κάνει πάρκινγκ για σας.
Ξέρω ότι μεγάλωσα στον Αη Γιάννη και πλέον δεν πλησιάζω ούτε για καφέ.
Εσείς τί μπορείτε να κάνετε για μένα; Βολευόμουν με τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, όμως πλέον καταλαμβάνετε όλους τους μήνες του καλοκαιριού. Εσείς πότε θα μας δώσετε την παραλία μας πίσω;»

«Ως μέλος της πανελληνίας ένωσης κάμπινγκ που πληρώνει φόρους και δεν χρεωστάει ευρώ πουθενά, να ενημερώσω τους κατοίκους του νησιού τα εξής:

Πρώτον ο κ Τόλης είναι νέος και άγνωστος το σύλλογο.
Δεύτερον,
Η φωτο δείχνει κατασκηνωμένα κ όχι παρκαρισμένα αυτοκινούμενα πάνω στην άμμο κ όχι σε παρκινγκ για τα οποία κόπτεται ο κ Τόλης. Ουδείς δεν ενοχλεί τα παρκαρισμένα ως οχήματα αυτοκινούμενα που παρκάρουν για να κάνουν το μπάνιο τους εφόσον επιτρέπεται η στάθμευση. Η άδεια κυκλοφορίας τους γράφει καμπερ και όχι όχημα. Από την ευρωπαϊκή ένωση θεωρείται κατάλυμα. Χάνεται η ισχύς του οχήματος από την στιγμή που κοιμούνται μέσα. Ως Όχημα μπορεί να σταθμεύσει για να ξεκουραστεί στις εθνικές οδούς όπως και οι νταλίκες. Από την στιγμή που κοιμάται μέσα, θεωρείται κατάλυμα και διανυκτέρευση!

Ουδείς από τους αυτοκινητάδες δεν είχε, έχει ή θα έχει, καμία πρόθεση να πληρώσει κάμπινγκ. Φέτος τον Αύγουστο γεμίσαμε αυτοκινούμενα τα οποία ενδιαφέρθηκαν να διανυκτερεύσουν σε κάμπινγκ, μια ή δυο μέρες, απλά να πλυθούν και να γεμίσουν νερό.

Όλοι οι κάτοικοι του νησιού βλέπουν δεκάδες παρκαρισμένα στο lidl να φορτώνουν προμήθειες που αναρωτιέσαι τελικά, μα που θα τις καταναλώσουν αφού άπλα παρκάρουν, δεν κατασκηνώνουν. Τυχαίο που το νησί μας δέχεται τόσα αυτοκινούμενα και όχι πχ η Κρήτη; Φυσικά όχι αφού στην Κρήτη θες ένα 500σαρακι να φτάσεις μίνιμουμ. Τυχαίο που ψωνίζουν στο λιντλ; Φυσικά όχι, αφού τρώνε στα αυτοκινούμενα. Τυχαίο που μαζεύουμε μόνο τα σκουπίδια τους; Όχι βεβαία, αφού σχεδόν μόνον αυτά αφήνουν.

Και να πούμε επίσης στον κ Τόλη που δηλώνει υπεύθυνος ανάπτυξης Ν. Ευρώπης, ότι κ εμάς μας αρέσει να ζούμε ελευθέρα στην φύση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μας επιτραπεί να κυκλοφορήσουμε ξεβράκωτοι στην πλαζ!»

Προηγουμενο αρθρο
Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια - «Στάχτη» 28.000 στρέμματα πευκοδάσους (φωτογραφίες)
Επομενο αρθρο
Εσπερινός και αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Παναγίας Ελεούσας στον Άγιο Πέτρο

1 Σχόλιο

  1. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΟΛΗΣ
    31 Αυγούστου 2019 at 23:45 — Απάντηση

    Δυστυχώς το επίπεδο διαλόγου έγινε απαράδεκτα χαμηλό εξ αιτίας των αυθαίρετων ερμηνείων και των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών. Γι αυτό δεν θα επιχειρηματήσω περισσότερο. Εμείς οι αυτοκινούμενοι θα συνεχίσουμε να παρκάρουμε και να διανυκτερεύουμε όπου δεν υπάρχει απαγορευτικό σήμα στάθμευσης διότι αυτό το δικαίωμα μας δίνει ο νόμος. Εσείς μπορείτε να καλείτε την Τροχαία η απλά θα επιβεβαιώνει τα λόγια μου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.