HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛέτε να βουτήξουν στη θάλασσα με τ’ αυτοκίνητα;

Λέτε να βουτήξουν στη θάλασσα με τ’ αυτοκίνητα;

Είναι γεγονός, διαπιστωμένο, ακόμα και επιστημονικά, πως οι νεοέλληνες έχουμε μια «ξεχωριστή» σχέση με το αυτοκίνητο. Αυτή η σχέση αγγίζει κάποιες φορές τα όρια της παραψυχολογίας! Οι επιστήμονες λένε ακόμα πως ο τρόπος που οδηγούμε, το που, και πως σταθμεύουμε, η χρήση που κάνουμε στο αυτοκίνητό μας, είναι ο καθρέφτης του χαρακτήρα μας.

Σήμερα που λέτε, σταμάτησα το αυτοκίνητό μου λίγο πριν το «τουριστικό περίπτερο» στο Κάστρο, με σκοπό να κολυμπήσω μπροστά από τις «καμπίνες». Μόλις βγήκα έξω, με έκπληξη αγνάντεψα στην άκρη της αμμόγλωσσας ένα αυτοκίνητο! Έλεος σκέφτηκα, ποτέ δεν αποχωριζόμαστε το αυτοκίνητο. Μέχρι εκεί …

Σημειώνω για τους μη γνωρίζοντας, πως κατά μήκος της αμμόγλωσσας έριξαν μπάζα και τα πατίκωσαν, ώστε να περνάνε τα φορτηγά που μεταφέρουν την άμμο που εξάγεται από το έργο διάνοιξης του διαύλου. Από όσα μέχρι στιγμής ξέρουμε, η αμμόλγωσσα δεν θα «εξαφανιστεί» όλη. Θα παραμείνει ένα κομμάτι, το οποίο θέλω να πιστεύω πως θα ξαναγίνει παραλία.

IMG_2522

Γύρω στις 12:30 το μεσημέρι που επέτρεψα στο αυτοκίνητο για να φύγω, ένα ακόμα αυτοκίνητο όλο φούρια, διάσχισε τον μισοκατεστραμμένο από τα φορτηγά δρόμο κάτω από το περίπτερο, σηκώνοντας ένα σωρό σκόνη και κατευθύνθηκε και αυτό, στην άκρη της αμμόλωσσας, παρότι υπήρχε χώρος στάθμευσης κάτω από το φάρο.

Αφού έφτασε στην άκρη της αμμόγλωσσας ευτυχώς σταμάτησε! Ήμουν μακριά, αλλά μπόρεσα να ξεχωρίσω ότι η παρέα δεν κολύμπησε μέσα από το αυτοκίνητο!

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής τον Αύγουστο στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Θαλάσσια ρύπανση εντός της μαρίνας «ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ» Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.