HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛΑΕ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

ΛΑΕ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου εργαζόμενου Νικόλαου Χαλικιά που άφησε την τελευταία του πνοή στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, σε ώρα εργασίας κάτω από ακραίες συνθήκες καύσωνα.

Η ΛΑΕ ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας να ερευνήσουν επισταμένα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό γεγονός, να ερευνηθεί αν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις για εργασία σε καύσωνα, αν η εταιρεία Swissport στη οποία απασχολούνταν ο άτυχος εργαζόμενος είχε φροντίσει να παρέχει κλιματιζόμενους χώρους για την ανάπαυση των εργαζόμενων, αν οι αρχές του ιδιωτικοποιημένου αεροδρομίου προσέφεραν έγκαιρα τη αναγκαία ιατρική φροντίδα, αν το αεροδρόμιο είναι επαρκώς εξοπλισμένο σε υλική υποδομή και ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η άκρατη φιλελευθεροποίηση των αερομεταφορών με την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και μεταξύ των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δημιουργούν τριτοκοσμικές συνθήκες που οδηγούν στη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στα αεροδρόμια.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής δεν πρέπει να απασχολήσει τη κοινωνία και την Πολιτεία για όσο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα και μετά να ξεχασθεί.

Η Λαϊκή Ενότητα πιστεύει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία, ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.

Γραφείο Τύπου
10/08/2017

Προηγουμενο αρθρο
Πανηγύρισε ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Καρυά
Επομενο αρθρο
Το Επιμελητήριο Λευκάδας προβάλει την επιχείρησή σας ΔΩΡΕΑΝ στον μεγαλύτερο Ταξιδιωτικό Οδηγό στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.