HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΛαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος

Με κάθε λαμπρότητα κορυφώθηκαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην  Ι.Μ. Φανερωμένης στη Λευκάδα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο μοναστήρι στις 10:00 το πρωί. Έγινε δεκτός από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Νομού και τον ηγούμενο της Μονής κ. Νικηφόρο. Τιμές απέδωσαν αγήματα της αεροπορίας και του πεζικού.

Στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλίνικου, Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου και Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεόφιλου. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, συνοδεία της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.

Κατά την παραμονή του στο μοναστήρι ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε την βιβλιοθήκη της Μονής η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 2000 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους και κάποια πολύ σημαντικά βιβλία και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

Προηγουμενο αρθρο
Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα [video]
Επομενο αρθρο
Επίτιμος Δημότης Λευκάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.