HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΛαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία πλήθους κόσμου από κάθε γωνία της Ελλάδας κορυφώθηκε σήμερα ο εορτασμός στην Ι.Μ. Φανερωμένης στη Λευκάδα.

Το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης αποτελεί σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων. Η Παναγία Φανερωμένη, η Κυρά της Λευκάδας, είναι η πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με πλήθη προσκυνητών να συρρέουν στον τριήμερο εορτασμό.

Οι σημερινές λατρευτικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν την τέλεση Όρθρου και στη συνέχεα Αρχιερατικού Συλλείτουργου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούντων των Ιερισσού, Αγίου όρους και Αρδαμερίου. κ. Θεοκλήτου και του Μητροπολίτου μας Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.

Παρευρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού καθώς και ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Λευκαδίτες.

Προηγουμενο αρθρο
Μικροί και μεγάλοι κανταδόροι σε δράση
Επομενο αρθρο
Λιτάνευση εικόνας Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα (video)

2 Σχόλια

  1. Σπυριδώνης
    18 Ιουνίου 2019 at 12:11 — Απάντηση

    Πολλές λιμουζίνες, χαιρετούρες, άσκοπα γελάκια. Σε μια θρησκευτική γιορτή όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να είναι σεμνοί και ταπεινοί. Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί (ιδιαίτερα οι συντηρητικοί) χρησιμοποιούν την Εκκλησία ως δεξαμενή ψήφων αλλά στη λιτανεία όλοι οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό και ευλάβεια.

  2. Αραβανης Σπύρος
    18 Ιουνίου 2019 at 02:08 — Απάντηση

    Να κάμω μια ηλιθια ερώτηση;;;; γιατί το δρόμο τον νοικιάζει το μοναστήρι δηλαδή αυτοί που διαχειριζονται τη μόνη;;;; είναι δικος τους;;;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.