HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Μονάδας ΑμΕΑ στο νέο Νοσοκομείο ζητά ο Θανάσης Καββαδάς

Λειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Μονάδας ΑμΕΑ στο νέο Νοσοκομείο ζητά ο Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Ειδικής Μονάδας Οδοντιατρικής Φροντίδας ΑμΕΑ στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας ζητά με αναφορά στον υπ. Υγείας ο Θανάσης Καββαδάς

Αναφορά στον υπ. Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς ζητώντας την λειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Ειδικής Μονάδας παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας για ΑμΕΑ στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά διαβιβάζει στον υπουργό και επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη για την επαναλειτουργία του Οδοντιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Με δεδομένο ότι το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου δεν έχει ολοκληρωθεί, στην αναφορά υπερτονίζεται η κοινωνική διάσταση και η ανάγκη λειτουργίας και Ειδικής Μονάδας για την παροχή Οδοντιατρικής Φροντίδας σε άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπό γενική αναισθησία, η οποία αποτελεί σημαντική προσθήκη στην προσφορά υπηρεσιών υγείας και της κρατικής μέριμνας προς τους πολίτες με αναπηρία και τους ειδικούς ασθενείς.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς ζητεί τη στελέχωση της Οδοντιατρικής κλινικής με τουλάχιστον δύο οργανικές θέσεις, υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι σε αντίστοιχα νοσοκομεία νησιών της χώρας έχουν προκηρυχθεί προσφάτως θέσεις οδοντιάτρων για τη λειτουργία οδοντιατρικών τμημάτων.

«Σε κάθε περίπτωση» καταλήγει ο κ. Καββαδάς στην αναφορά προς τον κ. Ξανθό «θεωρώ ότι είναι κρίσιμο όπως λειτουργήσει στο νέο νοσοκομείο που θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες, Οδοντιατρικό Τμήμα και η Ειδική Μονάδα παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας σε ΑμΕΑ».

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ:
Για να δείτε το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου προς το Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Λευκάδας πατήστε εδω:
Για να δείτε το δημοσίευμα στο περιοδικό «Ελληνική Νοσοκομειακή Οδοντιατρική» πατήστε εδώ:

Προηγουμενο αρθρο
Ο Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Καρυά
Επομενο αρθρο
3η του Σεπτέμβρη: Η ελπίδα επιστρέφει

1 Σχόλιο

  1. Jim Adams
    29 Αυγούστου 2018 at 21:23 — Απάντηση

    Πολύ καθυστερημένο.Στον ετήσιο απολογισμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου στην οποία ο βουλευτής δεν παρέστη για να τοποθετηθεί, παριστάμενος θεσμικός στην τοποθέτηση του απ ότι θυμάμαι έθεσε το θέμα προτείνοντας τη λειτουργεία οδοντιατρικού τμήματος με άμεση πρόσληψη οδοντιάτρου ήδη στο υπάρχον Νπσοκομείο απευθυνόμενος στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.