HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκάδα: ένα νησί…a la carte!

Λευκάδα: ένα νησί…a la carte!

Η Λευκάδα είναι από τα νησιά του Ιονίου που λατρεύουμε! Πιο χαμηλών τόνων από την Κέρκυρα ή την Κεφαλονιά, αλλά ωστόσο με τόσες πολλές ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να την γνωρίσει κάποιος.

Ένα νησί που σε πολλές του πτυχές έχει μια στεριανή φυσιογνωμία λόγω της εγγύτητας με την Ήπειροκαι την Στερεά, ένα νησί μαγεμένο, λουσμένο στο παράξενο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου. Και επίσης, ένα νησί που μπορεί να μεταμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη από luxury σε εναλλακτικό προορισμό! Η Λευκάδα ναι, είναι ένας προορισμός a la carte!

Η γέφυρα που λατρεύουμε

Το γεγονός ότι η Λευκάδα έχει συνδεθεί με την στεριά μέσω της γέφυρας, είναι ένας επιπλέον λόγος να την αγαπάμε. Όχι βέβαια ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα να ταξιδέψει κάποιος στην ελληνική πολυνησία με το πλοίο της γραμμής, αλλά όπως και να το κάνουμε τόσο η Εύβοια όσο και η Λευκάδα έχουν το προνόμιο να είναι επισκέψιμες ακόμα κι όταν όλα τα καράβια δένουν! Άρα γίνονται νησιά κυριολεκτικά παντός καιρού!

Η παραδοσιακή Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι από τα νησιά του Ιονίου που δεν συμμετείχαν τόσο πολύ στην “δυτική” παράδοση. Κράτησε τις σχέσεις της με την Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο. Έχει φυσικά ενετικές επιρροές, κάτι που είναι ολοφάνερο στην πόλη της Λευκάδας, με τις δυτικής επίδρασης εκκλησιές και τα αρχοντικά. Αλλά σε γενικές γραμμές οι αναφορές της, ακόμα και στην γαστρονομία, είναι περισσότερο ελλαδίτικες. Η πόλη της Λευκάδας είναι πραγματικά αριστουργηματική. Με πάμπολλες εκκλησιές, μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, με το θαυμάσιο κάστρο της Αγίας Μαύρα να δεσπόζει στην παραλία της Αμμόγλωσσας, με το σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο ο επισκέπτης θα θαυμάσει συνταρακτικά ευρήματα που φτάνουν μέχρι την βαθιά προϊστορία, με τις τρεις σημαντικότατες βιβλιοθήκες και το Λαογραφικό Μουσείο, είναι μια πραγματική απόλαυση να την ανακαλύψει κάποιος! Το πιο παραδοσιακό πρόσωπο της Λευκάδας θα το ανακαλύψει κάποιος στους μικρούς οικισμούς και τα χωριά στην βόρεια ενδοχώρα, όπου ακόμα οι γυναίκες ντύνονται με παραδοσιακές στολές!

502

Οι ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου

Στην Λευκάδα όντως συγκεντρώνονται μερικές από τις παραλίες που συνεχώς κοσμούν τους ταξιδιωτικούς καταλόγους ως οι ομορφότερες της Μεσογείου. Ειδικά ηνοτιοδυτική της πλευρά, με τα απότομα βράχια να καταλήγουν σε απέραντες αμμουδιές και βαθυγάλανα νερά, όπως η περίφημη παραλία Λευκάτα, το Κάθισμα, οι πασίγνωστοι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, είναι από τις γνωστότερες περιοχές του κόσμου! Το Νυδρί στην ανατολική πλευρά, πολύ κοντά στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, με την πάντα γαλήνια θάλασσα είναι η όαση των ρομαντικών!

Και η luxury Λευκάδα

Έχοντας τόσο σημαντικά θέλγητρα από άποψη παραλιών, αλλά και άλλων αξιοθέατων, όπως η λιμνοθάλασσα, η Λευκάδα είναι αγαπημένος τόπος διακοπών για ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. Οι τουριστικές της υποδομές προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα, ενώ διαθέτει πάρα πολλά υπερπολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια τα οποία προσφέρουν μια κοσμοπολίτικη αίσθηση. Αν κάποιος θέλει να ζήσει το Ιόνιο στην πιο ευφάνταστη αλλά και παραδοσιακή ταυτόχρονα έκφρασή του, η Λευκάδα είναι ο απόλυτος προορισμός!

Πηγή: www.newsit.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Θρίαμβος για τη «Νίκη» Λευκάδας (Φωτό + video)
Επομενο αρθρο
Σκέψεις και προτάσεις για την Υγεία και το Νοσοκομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.