HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΛευκάδα, ένα περιβάλλον ιδανικό για θαλάσσιες εκδρομές

Λευκάδα, ένα περιβάλλον ιδανικό για θαλάσσιες εκδρομές

Υπέροχες εικόνες και έντονες συγκινήσεις

Η Λευκάδα, το νησί του Ιονίου με τις φημισμένες παραλίες και τα παραδοσιακά ορεινά χωριά, προσφέρεται όσο λίγοι άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί της χώρας μας για διακοπές με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Οι κατά κανόνα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (άνεμοι μέτριας εντάσεως), οι εντυπωσιακοί όρμοι, οι γραφικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί, τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια (Μαδουρή, Χελώνη, Σκορπιός, Σπάρτη, Σκορπίδι), απέναντι από το Νυδρί, τα γαλαζοπράσινα νερά, οι απέραντες αμμουδερές παραλίες (πολλές από τις οποίες δεν είναι προσπελάσιμες από την ξηρά) συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για θαλάσσιες εκδρομές και περιηγήσεις με ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στη Λευκάδα έχει δώσει η μαρίνα της πρωτεύουσας, σημείο αναφοράς για όσους ταξιδεύουν με σκάφος στο Ιόνιο. Η μεγάλη χωρητικότητα (620 σκάφη), η υποδειγματική οργάνωση και τα ποικίλα έργα υποδομής εξασφαλίζουν στους επισκέπτες της μαρίνας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας.

Η μαρίνα της Λευκάδας, που λειτουργεί από το 2002, αποτελεί στην ουσία μια ξεχωριστή «πόλη» μέσα στην πόλη της Λευκάδας, καθώς διαθέτει κάθε είδους εγκαταστάσεις και υπηρεσίες (γραφεία υποδοχής, γραφεία ενοικίασης σκαφών, αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, ιατρείο κ.ά.), εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

Φυσικά, όσοι επιλέξουν τη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας για τις φετινές εξορμήσεις τους με ιστιοπλοϊκό σκάφος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επίσης το Μεγανήσι (νησί με υπέροχες δαντελωτές ακτές και θαυμάσιες παραλίες, ένα από τα καλύτερα αγκυροβόλια για όσους ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκά και ταχύπλοα σκάφη στο Ιόνιο πέλαγος), τον Κάλαμο (νησί με ωραίο φυσικό περιβάλλον, πυκνή βλάστηση και γραφικές ακρογιαλιές) και τον Καστό (νησάκι με χαμηλούς λόφους και όμορφες παραλίες).

Η Λυγιά, η Νικιάνα, το Νυδρί, το Βλυχό και το Γένι, ο Μικρός Γιαλός, τα Σύβοτα, η Βασιλική, το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας, μαζί με τα Πριγκιποννήσια, σας περιμένουν το καλοκαίρι του 2018, για να σας προσφέρουν ένα αξέχαστο θαλασσινό ταξίδι, γεμάτο υπέροχες εικόνες και έντονες συγκινήσεις.

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα τραγουδά
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής για πρώτη φορά στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.