HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΛευκάδα, ο Παράδεισος του Ιονίου

Λευκάδα, ο Παράδεισος του Ιονίου

Ιόνιο ή Αιώνιο;

ionio-i-aionio Όταν επισκεφτείς αυτά τα νησιά καταλαβαίνεις, νιώθεις μέσα στη ψυχή σου ότι, αυτή η χώρα ότι και να γίνει, θα είναι πάντα πλούσια! Πλούσια από χρώματα, από αρώματα, από γεύσεις, από φως, από οξυγόνο, από όμορφους ανθρώπους, από αγάπη! Το καταλαβαίνεις από κάθε απόχρωση του μπλε και του πράσινου που φωλιάζουν στα μάτια σου και τα χορταίνουν, τα κάνουν να χαμογελούν βαθιά, σχεδόν όσο βαθιά είναι και η θάλασσα! Από τη γεύση της αλμύρας στα χείλη σου, από τα φρέσκα ψάρια με το χοντρό θαλασσινό αλάτι που φτάνουν με χαμόγελο στο τραπέζι σου! Από τη μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού που φούρνισε ο Χάρης σήμερα, ο γιος του κυρ Ηλία γιατί σήμερα πήγε τον μικρό για ψάρεμα. Από το Καλημέρα που σου είπε η γιαγιά που κάθετε στη ξώπορτα. Το καταλαβαίνεις, το νιώθεις βαθιά στη ψυχή σου, σχεδόν όσο βαθιά είναι και οι ρίζες εκείνης της αιωνόβιας ελιάς κοντά στο λιμάνι.

Το μαγευτικό Ιόνιο

to-mageutiko-ionioΔεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος το Ιόνιο. Οποιοδήποτε νησί του και αν επισκεφτείς η μαγεία τους φωλιάζει για πάντα μέσα σου. Ό,τι και να πω για την θάλασσα και τις αποχρώσεις της… για τις σπηλιές… για τα βράχια… για τους όρμους με τα κρυστάλλινα νερά είναι λίγο. Εύχομαι η αγρία ομορφιά του Ιονίου να παραμείνει έτσι όπως την έζησα εγώ. Σας ευχαριστώ.

Οι καταρράκτες στο Νυδρί

waterfall-or-nidriΥπάρχει λοιπόν αυτός ο καταρράκτης, κοντά στο Νυδρί της Λευκάδας. Είναι το πιο μαγικό μέρος σε όλο τον κόσμο! Ακόμα και με 45° είναι ωραία να κάθεσαι εκεί, κάτω από ένα δέντρο και να πίνεις έναν παγωμένο χυμό πορτοκάλι. Όποιος θέλει να ζήσει την επίγεια μαγεία πρέπει να δει αυτό το μέρος!! Απλά υπέροχο.

Λευκάδα, εκεί που το γαλάζιο του ουρανού ενώνονται με το γαλάζιο της θάλασσας!

leukada-ekei-pou-to-galazio Το στεριανό νησί όπως το αποκαλούν, είναι ο προσωπικός μας παράδεισος!! Τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, απέραντο γαλάζιο του ουρανού, μαγευτικό τοπίο για ξεκούραση και γαλήνη!! Όσες φορές και να το επισκεφτούμε πάντα θα μας προκαλεί να ξανά πάμε!!

Πτήση στο ηλιοβασίλεμα
a-flight-to-the-sunset

Πτήση πάνω από την παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα

Μπλε

blue

Απίστευτο Απέραντο Γαλάζιο στη Λευκάδα

Η όμορφη παραλία του Μύλου στη Λευκάδα

enjoing-in-beautifil-milos-beach

Για να απολάυσεις την παραλία του Μύλου στην Λευκάδα πρέπει να το αξίζεις, περπατώντας περίπου μισή ώρα πάνω από ένα λόφο. Όταν φτάσεις όμως, αντικρίζεις τον Παράδεισο. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίας της Λευκάδας.

Λευκάδα: Το νησί έχει απίστευτες παραλίες!!

lefkada-island

Λευκάδα, ο Παράδεισος του Ιονίου

lefkada-the-ionian-paradise Βρείτε αυτό το μέρος στην Λευκάδα και θα το ερωτευθείτε.

Η πόλη της Λευκάδας

DSCN9341Ξέρω πως η Λευκάδα είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της αλλά η παλιά πόλη είναι το κάτι άλλο. Μπορείτε να πιείτε καφέ σε ένα από τα πολλά μπαρ που βρίσκονται στο Βενετσιάνικο κανάλι της δυτικής όχθης. Το ηλιοβασίλεμα της Γύρας είναι θαύμα από αυτό το σημείο. Δειπνήστε στα γραφικά ταβερνάκια στα πλακόστρωτα παραδοσιακά στενάκια. Μπορούν να είναι πολύ ρομαντικά ειδικά αν προσθέσεις την τοπική μουσική του νησιού (καντάδες: παραδοσιακά τραγούδια που συνοδεύοντα από κιθάρα). Το καλοκαίρι τα στενά δρομάκια είναι γεμάτα μυρωδιές από τα λουλούδια που βρίσκονται σε αμέτρητες γλάστρες στις αυλές και στα μπαλκόνια!!

Χαλαρώνοντας στον Παράδεισο

relaxing-in-paradiseΛευκάδα, Ιούλιος 2013 στα Σύβοτα!!! Θαυμάσιο μέρος….!

Οι φωτογραφίες και οι λεζάντες που τις συνοδεύουν είναι δημιουργίες επισκεπτών της Λευκάδας. Τις δημοσίευσαν στο www.discovergreece.com

Προηγουμενο αρθρο
Σε αυτό τον δρόμο είναι μόνοι τους!
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την μουσικοχορευτική βραδιά στο Ιόνιον Στάρ με τον Β. Σαλέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.