HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΛευκάδα: Πόσους υπέροχους συνδυασμούς μπορείς να σκεφτείς, με σύννεφα-ήλιο-θάλασσα και ουρανό

Λευκάδα: Πόσους υπέροχους συνδυασμούς μπορείς να σκεφτείς, με σύννεφα-ήλιο-θάλασσα και ουρανό

Λευκάδα: Πόσους υπέροχους συνδυασμούς μπορείς να σκεφτείς, με σύννεφα-ήλιο-θάλασσα και ουρανό – Φωτογραφίες Κωνσταντίνα Αυδίκου.

Προηγουμενο αρθρο
Συγχαρητήρια στον μαέστρο της μαντολινάτας του «Ορφέα» Κωνσταντίνο Τσίντζα
Επομενο αρθρο
Το ψηφοδέλτιο του Αγωνιστικού Μετώπου για το Δήμο Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Αναγνώστης
    17 Μαΐου 2023 at 22:55 — Απάντηση

    Εκπληκτικό φωτογραφικό «κλικ» . Μου θύμισε τους πίνακες του μεγάλου ναυτογράφου ζωγράφου
    Ιβάν Κονσταντίνοβιτς Αϊβαζόφσκι. Ίδιος χρωματικός αρμονικός συνδυασμός με κανένα ξεχωριστό αντικείμενο να μην έχει χρώμα που να ξεχωρίζει από τη γενική μάζα. Τα πάντα υπακούουν στις αντανακλάσεις των φυσικών αποχρώσεων και του φωτισμού.

    Το κέντρο της πλοκής της εικόνας είναι η θάλασσα ενδεδυμένη με ένα δειλινό ήρεμο. Η αποτύπωση σαφέστατη ….που θαρρείς πως ακούς τον απαλό ήχο του θαλασσινού αέρα …νοιώθεις την αλμυρή του γεύση, αισθάνεσαι το τρέμουλο του κυματισμού.

    Η λάμψη του ήλιου στην επιφάνεια της θάλασσας, σαν λάμπα, φωτίζει την ομορφιά των γύρω πραγμάτων. Η ίδια η θάλασσα, χάρη στο ίδιο φως, αποκτά μια μυστηριώδη πρασινωπή απόχρωση παγωμένου φασκόμηλου , που συγχωνεύεται στον ορίζοντα με φαινομενικά εφήμερα σύννεφα. Αυτό κάνει το τοπίο να φαίνεται μυστηριώδες και λίγο μαγικό. Με τη βοήθεια των αποχρώσεων μεταφέρεται μια σύντομη στιγμή γαλήνης και ηρεμίας της θάλασσας, όταν όλα γύρω μοιάζουν να στέκονται ακίνητα περιμένοντας κάτι σημαντικό. Σύντομα θα έρθει το πρωί και η ομίχλη του μυστηρίου θα εξαφανιστεί, μια νέα μέρα θα έρθει, και μια καινούργια ιστορία θα ξετυλιχθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.