HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκαδίτης δικηγόρος στο περιβάλλον του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά

Λευκαδίτης δικηγόρος στο περιβάλλον του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά

Διετέλεσε Βοηθός του

Ξεχωριστή είδηση αποτελεί για τους Έλληνες του Καναδά, αλλά και ευρύτερα για την απανταχού ομογένεια, η εξέλιξη της πορείας ενός νεαρού Ελληνοκαναδού δικηγόρου, όπως είναι ο Αλέξανδρος Αργύρης. Κι αυτό διότι ο Αλ. Αργύρης υπήρξε μέχρι «χθες» βοηθός του πρόσφατα αναδειχθέντος Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά, Ρίτσαρντ Βάγκνερ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Αργύρης, υπηρέτησε από το 2015 έως το 2016 ως Βοηθός Δικαστή (Ρ. Βάγκνερ) στο Ανώτατο Δικαστήριο (αντίστοιχο με το δικό μας Άρειο Πάγο) ασκώντας Αστικό Δίκαιο για το Κεμπέκ. Με δυό λόγια «δεξί χέρι» του υπ΄αρ. 4 αξιωματούχου στην ιεραρχία του κράτους του Καναδά, καθώς από τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προηγούνται ο Γενικός Κυβερνήτης, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γερουσίας.

Έτσι, ο ομογενής δικηγόρος Αλέξανδρος Αργύρης, ο οποίος εργάζεται σήμερα σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία της Νέας Υόρκης, είναι ο πρώτος Ελληνοκαναδός ο οποίος υπηρέτησε ως βοηθός του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά. Επιπλέον, την τήβεννο του δικηγόρου του την φόρεσε ο Ρίτσαρντ Βάγκνερ!

Γεννημένος στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1990, ο Αλέξανδρος Αργύρης αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και πήρε το πτυχίο του Αγγλικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Osgoode Hall του Πανεπιστημίου York του Τορόντο.

Αποφοιτώντας πρώτος από το μεταπτυχιακό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cornell, όπου υπήρξε επιμελητής του νομικού περιοδικού της, υπηρέτησε στο τμήμα Συγκριτικού Δικαίου του Conseil d’ État de France (Παρίσι 2014-2015). Παράλληλα δίδαξε αρχές Αμερικανικού Δικαίου στην École Superieure de France.

Μετά τη θητεία του στο Supreme Court of Canada από το Σεπτέμβριο του 2016 ο Αλέξανδρος Αργύρης, ο οποίος κατέχει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Κεμπέκ και της Νέας Υόρκης, προσελήφθη στην εταιρεία Cleary and Gottlieb της Νέας Υόρκης, όπου ασκεί εμπορικό δίκαιο με εξειδίκευση στα ιδιωτικά τραστ.

Θεωρείται ως ένας από τους λαμπρούς δικηγόρους της Βόρειας Αμερικής με πλούσιο βιογραφικό και με υπηρεσία σε δύο Ανώτατα Δικαστήρια δύο διαφορετικών χωρών, της Γαλλίας και του Καναδά. Κάτι που ίσως καθορίζει το μέλλον του και στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση του Κέντρου Νεότητας
Επομενο αρθρο
Ο ΕΦΕΤ αποσύρει από τα ράφια τα προϊόντα που «δηλητηρίασαν» οι αναρχικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.