HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛευκαδίτικο Καρναβάλι 2016

Λευκαδίτικο Καρναβάλι 2016

Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Μαρτίου, κατά μήκος της κεντρικού πεζόδρομου της πόλης της Λευκάδας, έπεσε η αυλαία του Λευκαδίτικου καρναβαλιού. Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε ντόπιοι και επισκέπτες της Λευκάδας, να παρακολουθήσουν ένα εκπληκτικό λευκαδίτικο καρναβάλι.

Κατάμεστη από κόσμο ήταν σήμερα το απόγευμα η κεντρική αγορά της Λευκάδας πολύ πριν αρχίσει η καρναβαλική παρέλαση. Όλοι αποζημιώθηκαν με το παραπάνω. Η φετινή καρναβαλική παρέλαση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε άποψη. Έγινε στην ώρα της και έτσι είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε, πριν πέσει το σκοτάδι. Υπήρχε σωστή οργάνωση και τάξη. Τα γκρουπ διέσχισαν με άνεση τον πεζόδρομο και στο σωστό χρόνο, δίνοντας της ευκαιρία σε όλους να τα καμαρώσουν.

Το θέαμα που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ καλό. Τόσο τα πεζά όσο και τα άρματα είχαν στο σύνολό τους έξυπνα θέματα και εκπληκτικές στολές. Ευρηματικές ιδέες, σωστές εκτελέσεις και αμείωτο κέφι διασκέδασαν τον κόσμο και ανέβασαν τον πήχη του λευκαδίτικου καρναβαλιού πολύ ψηλά.

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στον Σύβρο και στα θέματα που παρουσίασε. Η συμμετοχή του στην παρέλαση, ήταν ως άρμα, αλλά συμμετείχαν και πάρα πολλοί καρναβαλιστες. Το κυρίως θέμα του ήταν από την εκστρατεία στην Τροία. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πολύ κοντά και να περιεργαστούμε τις κατασκευές. Εντυπωσιαστήκαμε. Κατασκεύασαν όχι αποκριάτικα, αλλά πραγματικά έργα τέχνης, δημιουργώντας μεταξύ των άλλων έναν πολιορκητικό κριό και έναν καταπέλτη. Εκπληκτικές κατασκευές. Ελπίζουμε να μην τις καταστρέψουν.

Τα φετινά βραβεία δόθηκαν: Πεζά: 1ο βραβείο «Ζούζουλα» Αργυρή Κατωπόδη, 2ο βραβείο «Φαρομανάμε στον ασπρόμαυρο κόσμο» Ειρήνη Μεσσήνη, 3ο βραβείο» Ανορεξία φαρομανιόζα» Σία Βουτσινά. Άρματα: 1ο βραβείο στο Σύβρο, 2ο βραβείο «Πυραμίδες – Φαραώ» του Αποστόλη Καραβία, 3ο βραβείο στον Απόλλωνα Καρυάς. Εύφημη μνεία δόθηκε στο γκρουπ «Το «φαράγγι της Μέλισσας».

Ο Σύβρος κέρδισε επίσης και την καρναβαλική ράβδο.

Προηγουμενο αρθρο
Σταθερή και χωρίς επιπλοκές η κατάσταση της υγείας του Σταύρου Γρηγόρη
Επομενο αρθρο
Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του με χαρταετό δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.