HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛιμεναρχείο Λευκάδας: έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Λιμεναρχείο Λευκάδας: έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

1. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 24-12-2019/13:00, για αύριο Τετάρτη 25- 12-2019 (Χριστούγεννα) θα επικρατήσουν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα νότια πελάγη μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα στα νησιά του Ιονίου θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι Βορειοδυτικοί 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: (α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. (β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.-

Η Αξιωματικός Φυλακής
Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΜΑΛΑΜΑ Γεωργία

Προηγουμενο αρθρο
Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λευκάδας παλιότερων χρόνων
Επομενο αρθρο
Ο Αη Γιάννης ως... Χαβάη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.