HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜάχη με τις φλόγες στην Αττική

Μάχη με τις φλόγες στην Αττική

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας έχουν παραδοθεί από το μεσημέρι περιοχές της Αττικής. Στις δώδεκα το μεσημέρι ξέσπασε η πυρκαγιά στην Κινέτα, η οποία παραμένει μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ανεξέλεγκτη.

Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες με την κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου αλλά και τα δρομολόγια του προαστιακού να διακόπτονται.

Λίγες ώρες μετά γύρω στις 17:00 εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης από όπου εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αττικής, μεταξύ των οποίων το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Aυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ομάδες εθελοντών με δικά τους οχήματα. Τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το βράδυ της Δευτέρας η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κήρυξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ο πρωθυπουργός επιστρέφει εσπευσμένα από τη Βοσνία όπου βρισκόταν.

Προηγουμενο αρθρο
Οι άνθρωποι που μας μεγαλώνουν
Επομενο αρθρο
Ερχεται το «ματωμένο φεγγάρι»: Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.