HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜέσα σε έξι μήνες, βάφτηκαν οι κολώνες. Πάλι καλά

Μέσα σε έξι μήνες, βάφτηκαν οι κολώνες. Πάλι καλά

Ήταν 11 Αυγούστου 2015, πριν από εφτά σχεδόν μήνες, όταν ο συνεργάτης μας «Δημοτικός Σχολιαστής» σε άρθρο του, μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα παρακάτω.

«Οι κολώνες φωτισμού από την Γέφυρα μέχρι τον Πόντε βάφτηκαν -και καλώς, σε πράσινο χρώμα- πριν τοποθετηθούν. Το χρώμα έχει ένα ελάττωμα, θέλει συντήρηση, πράγμα που δεν έγινε μέχρι σήμερα. Η φυσιολογική φθορά του χρόνου, το κόλα ξεκόλλα αφίσες, το μπάσε βγάλε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, ήρθαν και δημιούργησαν ένα θέαμα χάρμα αισθητικής στην είσοδο της πόλης, στη βιτρίνα μας, στην πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος μπαίνοντας στο νησί. Αν τις δει κανείς με λίγο σουρεαλιστική διάθεση μέχρι και με σκυλιά Δαλματίας μοιάζουν!
Οι εκάστοτε υπεύθυνοι άρχοντες, παρότι κοιτάζουν ψηλά από έπαρση, βλέπουν πάντοτε ό,τι θέλουν και όχι ο,τι πρέπει. Αν λοιπόν έβλεπαν οι ιθύνοντες, θα παρατηρούσαν επίσης ότι, η μια στις τρεις κολώνες έχουν υποστεί και ζημιές. Σε άλλες έχει φύγει το ένα «μπράτσο», σε άλλες και τα δυο, σε άλλες λείπουν τα φαναράκια. Μια δε, έχει εξαφανιστεί από τη θέση της– θύμα τρακαρίσματος το πιο πιθανό.
Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα χρειάζονται για τη συντήρηση, αλλά δεν μας φαίνεται και απαγορευτικό από οικονομικής άποψης. Είναι θέμα ιεράρχησης και προτεραιοτήτων της Δημοτικής αρχής. Προτείνουμε, αν δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η «βιτρίνα», η «πρώτη εικόνα» για ένα μέρος, να ρωτήσουν έναν καταστηματάρχη της αγοράς. Ίσως καταλάβουν…»

Λίγο καιρό αργότερα, στον προθάλαμο της αίθουσας που γίνεται το Δημοτικό συμβούλιο κάτι πήρε το αυτί μας, από τον υπεύθυνο του Λιμενικού Ταμείου, για κολώνες φωτισμού που επρόκειτο να επισκευαστούν. Έτσι καθησυχάσαμε θεωρώντας ότι οι επισκευές -δεν ήταν δα και τίποτα σοβαρό- θα γίνουν.

Απόψε, ήταν και νύχτα, περνώντας από το δρόμο, διαπιστώσαμε ότι μόνο οι κολώνες έχουν βαφτεί! Εξακολουθούν να λείπουν μια ή δυο κολώνες, μπράτσα και φαναράκια από κάποιες άλλες. Προστέθηκαν στις ελλείψεις και αρκετές καμένες λάμπες.

Από τότε που ακούσαμε για την επισκευή, πέρασαν κοντά έξι μήνες και έγινε μόνο το βάψιμο. Έτσι, αν επιμερίσουμε το έργο, μπορούμε για της απλής μεθόδου, να συμπεράνουμε ποτέ επιτέλους θα ευπρεπιστεί η είσοδος του νησιού! Σε κανα χρόνο να ‘μαστε καλά!

Η συντήρηση και επισκευή των στηλών φωτισμού πρέπει να είναι μια δουλειά ρουτίνας για κάθε Δήμο, αφού είναι γεμάτος ο τόπος από δαύτες. Φανταστείτε να ήταν και κάτι δυσκολότερο!

Προηγουμενο αρθρο
Θεωρεί έργο τέχνης την 11η Σεπτεμβρίου!
Επομενο αρθρο
Λευκαδίτικο γέλιο - Ο Ντετόρος

1 Σχόλιο

  1. Hfestionas
    4 Μαρτίου 2016 at 01:07 — Απάντηση

    Έχουμε όμως πλεόνασμα από …… μ’τσούνες!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.