HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜέσα στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία

Μέσα στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερες έλληνες λογοτέχνες του 20ου αιώνα. Ο Λευκαδίτης Άγγελος Σικελιανός με ρίζες από την Κεφαλλονιά και την Βενετία σημάδεψε τα ελληνικά γράμματα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα και έθεσε με το σημαντικό έργο του τον εαυτό του υποψήφιο εννέα φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Στο πράσινο νησί του Ιουνίου ανοίξει τις πόρτες του το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άγγελος Σικελιανός, έβδομο και τελευταίο παιδί του καθηγητή Γαλλικών Ιωάννη Σικελιανού και της Χαρίκλειας Στεφανίτση.

Το όμορφο νεοκλασικό αγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος η οποία και χρηματοδότησε τις μελέτες αποκατάστασης, καθώς και τις μουσειολογικές μελέτες για την μετατροπή της σε Μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Πρόκειται για το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα το οποίο δεν αποτελεί απλά ένα μουσείο ενθυμημάτων. Η διεθνούς εμβέλειας λογοτεχνική προσωπικότητα του Λευκαδίτη ποιητή, ο οποίος υπήρξε εννέα φορές υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, παρουσιάζεται και αναλύεται με διαδραστικό τρόπο σε συνάρτηση με την αληθινή πορεία της ζωής του. Με αυτό τον τρόπο, η μουσειολογική προσέγγιση ακολουθεί τρόπους επιστημονικά ευσύνοπτους και συνάμα ανθρώπινους και οικείους.

Μπες στο σπίτι του Σικελιανού στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: www.womantoc.gr

Προηγουμενο αρθρο
Σέλφι στη Γύρα...
Επομενο αρθρο
Τα Αγκυροβόλια πλοίων στη Δυτική Λευκάδα: Μια ιστορική αναδρομή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.