HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜέτρα κατά του ντόπινγκ στους σχολικούς αγώνες ζητά με ερώτηση του ο Θανάσης Καββαδάς

Μέτρα κατά του ντόπινγκ στους σχολικούς αγώνες ζητά με ερώτηση του ο Θανάσης Καββαδάς

Τη λήψη μέτρων για την προστασία των μαθητών που ασχολούνται με τον Αθλητισμό από κρούσματα ντόπινγκ ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής για το ζήτημα της φαρμακοδιέγερσης, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί – περά από τον «καθαρό Αθλητισμό» και την ευγενή άμιλλα- την υγεία των νέων παιδιών, προτείνει στον υπουργό τον υποχρεωτικό έλεγχο αντιντόπινγκ των τριών πρωταθλητών σε κάθε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα των Πανελληνίων Σχολικών Εξετάσεων, ως μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη χρήση και την κατανάλωση απαγορευμένων ουσιών.

Στην ερώτηση ο κ. Καββαδάς επικαλείται, μεταξύ άλλων, δηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) κ. Γεωργακόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο ένα από τα βασικά κίνητρα των μαθητών για τη χρήση αναβολικών, είναι το γεγονός ότι οι νικητές στους Σχολικούς Αγώνες πριμοδοτούνται με έξτρα μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων μαθητών.

Δεδομένο είναι επίσης, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, ότι με τη χρήση ουσιών καταλύονται οι βασικές αρχές του Αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ως εκ τούτου, καταλήγει ο κ. Καββαδάς, θα πρέπει από το αρμόδιο Υπουργείο να ληφθούν μέτρα που πρωτίστως θα προστατεύουν του νέους αθλητές και παράλληλα θα λειτουργούν αποτρεπτικά κατά πιθανών καταχρηστικών πρακτικών.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Σύμπραξη Μπαντίνας Μουσικού Σχολείου Λευκάδας με την αντίστοιχη Μουσικού Σχολείου Πατρών
Επομενο αρθρο
Νέο Διοικητικό συμβούλιο στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.