HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜαζική και δυναμική η συγκέντρωση για το Σχολείο της Καρυάς

Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση για το Σχολείο της Καρυάς

Μια μεγάλη συγκέντρωση -για τα δεδομένα του νησιού- πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στον Άγιο Μηνά. Αποτελεί συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες με παράσταση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων της Καρυάς και κυρίως υποστηρίχτηκε με την παρουσία των Καρσάνων. Παρότι δια του διαδικτύου πάρα πολλοί φορείς υποστήριξαν την εκδήλωση και τα αιτήματα των γονέων, εν τούτοις εκτός ίσως από τους πρόεδρους των φορέων, τα μέλη δεν μπήκαν στον κόπο να έρθουν μέχρι τον Άγιο Μηνά.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι αντίθεση των γονιών στην μη έγκριση από τον υπουργείο των τμημάτων κατεύθυνσης του Λυκείου Καρυάς. Μια ενέργεια που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σταδιακά στο οριστικό κλείσιμο του Λυκείου. Μια ενέργεια που όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καρυάς στερείται λογικής, γιατί αντί να εξοικονομεί χρήματα αυξάνει τις δαπάνες με την μετακίνηση των μαθητών, που θα προκληθεί από την κατάργηση των τμημάτων.

Στην συγκέντρωση μίλησαν εκτός από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καρυάς, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ο Λυκειάρχης της Καρυάς, η πρόεδρος της κοινότητας, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα παιδείας Φίλιππος Κούρτης, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, του Εργατικού Κέντρου και της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στον πεζόδρομο της αγοράς μέχρι την παραλία.
Είναι πράγματι κρίμα. Ένα σχολείο στην ορεινή Λευκάδα κινδυνεύει να κλείσει. Οι κάτοικοι κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια να το σταματήσουν, αλλά κανείς δεν τους ακούει. Όλοι οι φορείς του νησιού αιρετοί και μη, υποστηρίζουν με δηλώσεις τους την προσπάθεια. Μήπως οι αιρετοί μας εκτός από ψηφίσματα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και άλλους τρόπους πειθούς στην πολιτικά ομογάλακτή τους κυβέρνηση;

Προηγουμενο αρθρο
Με γαρίδες Αμβρακικού και σφυρίδα Λευκάδας το δείπνο του Ομπάμα
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος: Σεμινάριο Προπονητών - Εργομετρικά Τεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.