HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜαθητές από τη Λευκάδα στην Ιαπωνία

Μαθητές από τη Λευκάδα στην Ιαπωνία

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 17/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητές από τη Λευκάδα στην Ιαπωνία

Στην Μαθητική Σύνοδο για την Παγκόσμια Ημέρα Τσουνάμι που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία από τις 22 έως τις 29 Νοεμβρίου 2016, θα συμμετέχουν 6 μαθητές του 1ου Λυκείου Λευκάδας συνοδευόμενοι από την Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου κα Κατερίνα Θειακού.

Η 5η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε πέρυσι από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Τσουνάμι με πρωτοβουλία της Ιαπωνίας. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας διοργανώνει Παγκόσμια Μαθητική Σύνοδο και προσκαλεί στην Ιαπωνία Λύκεια από 29 χώρες για να συμμετέχουν σε αυτό το ειδικό πρόγραμμα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει το 1ο Λύκειο Λευκάδας μετά από πρόσκληση της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η επιλογή του σχολείου έγινε μετά από εισήγηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας και παρουσίαση σχετικής με την Ιαπωνία ερευνητικής εργασίας των μαθητών του σχολείου και της καθηγήτριάς τους κας Θειακού στην Ιαπωνική Πρεσβεία.

Η αποστολή θα επισκεφθεί το Τόκυο και τις επαρχίες Wakayama και Kochi.

Από το Πνευματικό Κέντρο

Προηγουμενο αρθρο
Κάλεσμα σε πανελλαδική απεργία στις 24 Νοεμβρίου
Επομενο αρθρο
Συναυλία με έργα επτανησίων συνθετών στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.