HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΜας μάγεψε η Φιλαρμονική με τη χτεσινή της εμφάνιση

Μας μάγεψε η Φιλαρμονική με τη χτεσινή της εμφάνιση

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις -απ’ όσα χρόνια θυμόμαστε τη Φιλαρμονική- είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χτες το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο. Επρόκειτο για την ετήσια παράσταση της Φιλαρμονικής με την οποία έγινε και η έναρξη των Γιορτών Λόγου και Τέχνης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πανταζής Κηρολίβανος αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της. Μια πορεία που αποτελείται από πολλές πετυχημένες εμφανίσεις αλλά και το «άνοιγμά» της προς την κοινωνία συμμετέχοντας σε κάθε αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα. Τόνισε ακόμα, ότι η Φιλαρμονική σαν ζωντανός οργανισμός που είναι, κάνει ανοίγματα και ως προς τη μουσική θεματολογία.

Η χτεσινή παράσταση ενθουσίασε τον κόσμο που καταχειροκρότησε τη Φιλαρμονική. Με μια εξαιρετική διεύθυνση απέδειξε ότι «αγαπάει» τα παιδιά της. Καμαρώσαμε μικρούς αλλά αριστούχος μουσικούς σε σόλο εμφανίσεις, χειροκροτήσαμε μετά από προτροπή του μαέστρου τον Δημήτρη Καμινάρη γιο του Κώστα Καμινάρη παλιού μουσικού της ΦΕΛ, και είδαμε με πόση συγκίνηση ο Μιχάλης Κόγκας παλιός και σπουδαίος μουσικός κράτησε τη μπαγκέτα που του πρόσφερε Κώστας Μεσσήνης και διεύθυνε για λίγο τη ορχήστρα.

Το ρεπερτόριο ήταν πλούσιο και ξεχωριστά διαλεγμένο, ώστε να χαρίσει μια όμορφη βραδιά. Ξεκίνησε με Beethoven και Schubert, κομμάτια διεθνούς ρεπερτορίου, περιλάμβανε ακόμα Μάνο Χατζιδάκη, παραδοσιακά, και Γ. Μαρκόπουλο.

Η χτεσινοβραδινή εμφάνιση της φιλαρμονικής με ότι αυτή συμβόλιζε, μας γέμισε χαρά. Απέδειξε ότι παρά την «ηλικία» της είναι ένας ζωντανός και ακμαίος οργανισμός, που κοιτάει μπροστά, βάζει στόχους και τους πετυχαίνει.

Προηγουμενο αρθρο
Να πούμε στο βουλευτή να ζητήσει από τον Υπουργό να τοποθετηθεί ένας κάδος απορριμμάτων στο Κάστρο!!
Επομενο αρθρο
Θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξη και την απόγνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.