HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜεγάλη πυρκαγιά στο Ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας

Τεράστια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οδό Λοχαγού Ροντογιάννη, στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας- είναι ο δρόμος που βρίσκεται το κτίριο της Βιβλιοθήκης. Τρία σπίτια καίγονται με άμεσο κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς στα διπλανά κτίρια.

Συγχωρείστε με είμαι πολύ ταραγμένη από τις εφιαλτικές εικόνες που αντίκρισα πριν από λίγο στην πόλη μας. Ανοχύρωτη πόλη αποδείχτηκε η παλιά μας πόλη. Κτίρια που αγάπησα που φωτογράφησα τόσες φορές έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Είναι συγκλονιστικό.

Η πυρκαγιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η πυροσβεστική βρίσκεται επί τόπου, αλλά φοβάμαι πως το μέγεθος της φωτιάς είναι τέτοιο που δεν επαρκεί ούτε για το σβήσιμο αλλά ούτε για την προστασία των υπολοίπων κτιρίων.

Το στολίδι μας το κτίριο της βιβλιοθήκης είναι μέχρι στιγμής εντάξει. Είναι συγκινητικό άνθρωποι αδειάζουν την εκκλησία της Παναγίας των Ξένων. Μεταφέρουν τις εικόνες σε ασφαλές μέρος.

Είναι τραγικό ενώ επικρατεί κόλαση στην περιοχή, ενώ τα δρομάκια είναι στενά, ενώ τα σπίτια είναι ξύλινα, υπάρχουν ακόμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν. Είναι ντροπή μας και τραγικό.

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Αυτή τη στιγμή επιχειρεί στην περιοχή και πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης στον Αλέξανδρο
Επομενο αρθρο
Καίγεται και τέταρτο σπίτι στην πόλη της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.